Video&Foto Cultură de canabis de 1,2 tone, ascunsă într-un lan de porumb în Neamț. Doi traficanți furau de la „cultivator” ca să vândă mai departe

Data actualizării: Data publicării:
drog 3 2
Cultura de canabis a fost ascunsă într-un lan de porumb. Sursă foto: DIICOT

Procurorii DIICOT și polițiștii de la Crimă Organizată Neamț au confiscat o cantitate record de 1.200 de kilograme de canabis cultivat pe câmp, într-un lan de porumb, și încă aproape 60 de kilograme cultivate într-o seră. De asemenea, ei au reținut trei traficanți, dintre care unul este cel care a cultivat plantele, iar ceilalți doi, care au aflat de cultură, veneau să fure de la primul și să vândă marfa mai departe.

Procurorii DIICOT arată într-un comunicat de presă că un bărbat a înființat și întreținut anul acesta, în scopul comercializării, două culturi de canabis: una într-o seră situată în spatele locuinței, iar cea de-a doua pe un teren agricol situat în proximitatea proprietății, ascunsă într-o cultură de porumb.

Ceilalți doi inculpați, care au aflat de cultura de canabis din lanul de porumb, au început să fure de la „cultivator”, în mod repetat, mai multe plante, pe care le-au depozitat într-o casă abandonată, cu scopul de a le vinde mai departe, potrivit unor surse judiciare. 

Cei doi traficanți-hoți au fost prinși duminica trecută în flagrant de polițiștii SCCO Neamț și jandarmi în timp transportau o parte din plantele depozitate. Unul dintre ei a încercat să fugă și a fost prins doar după ce polițiștii au tras focuri de avertisment în aer.

„În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate și ridicate 246 plante canabis, în greutate de peste o tonă (1.200 kilograme) de pe terenul agricol și 59 de kilograme canabis, provenit din cultura dezvoltată în seră. Din imobilul abandonat, a fost ridicată cantitatea de aproximativ 18,5 kilograme canabis”, se arată în comunicatul DIICOT.

Cei trei traficanți au fost duși la Tribunalul Neamț, cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cultura de canabis a fost ascunsă într-un lan de porumb și într-o seră. Sursă foto: DIICOT
Cultura de canabis a fost ascunsă într-un lan de porumb și într-o seră. Sursă foto: DIICOT

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri