Replica lui Scholz, întrebat de un student chinez cum să evite canabisul în Berlin: Nu fuma. Eu fac 66 de ani şi nu am fumat niciodată

Data publicării:
olaf Scholz in China
Olaf Scholz, aflat într-o vizită în China, le-a dat asigurări studenţilor chinezi de la Universitatea Tongji din Shanghai că nu vor trebui să fumeze canabis dacă vor veni să înveţe în Germania Foto: Profimedia

Cancelarul german Olaf Scholz, aflat într-o vizită în China, le-a dat asigurări studenţilor chinezi de la Universitatea Tongji din Shanghai că nu vor trebui să fumeze canabis dacă vor veni să înveţe în Germania şi că ţara sa a legalizat canabisul în speranţa că, pe această cale, va scădea consumul, transmit luni Reuters şi dpa.

Un student chinez îngrijorat, care intenţionează să studieze la Berlin începând din septembrie, l-a întrebat pe cancelar cum să evite canabisul, după ce a citit că, în Germania, studenţii îl cultivă acum în apartamentele lor - ceea ce în China este ilegal. 'De aceea, sunt foarte îngrijorat', a spus el, citat de Agerpres.

Studentul l-a întrebat pe Scholz cum să procedeze 'dacă nu vreau să încerc canabis deloc şi nu vreau să-mi pun în pericol sănătatea'.

Germania a adoptat în februarie o nouă lege, intrată în vigoare la 1 aprilie, care le permite persoanelor individuale şi asociaţiilor să cultive şi să deţină cantităţi limitate de canabis.

'Răspunsul este foarte simplu: nu fuma. Eu voi împlini 66 de ani în acest an şi nu am fumat niciodată canabis', a replicat Scholz.

'Nu vrem ca mai mulţi oameni să consume canabis, vrem ca mai puţini oameni să consume canabis, vrem să existe mai multă educaţie publică despre aceasta', a explicat Scholz.

Cancelarul a mai spus că Germania vrea să 'scoată canabisul din zona gri'.

Scholz a combătut impresia că toată lumea se plimbă acum la Berlin cu jointuri: 'Dacă studiezi la Berlin, poţi să ieşi în oraş tot timpul şi să nu întâlneşte pe nimeni care face asta'.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, în jur de 4 milioane de persoane au consumat canabis în Germania în anul 2022.

Shanghai este a doua etapă a vizitei de trei zile a lui Scholz în China, după Chongqing. Marţi, el se va afla la Beijing, pentru discuţii politice cu preşedintele Xi Jinping şi premierul Li Qiang.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri