Darius Vâlcov, trimis în judecată

Data publicării:
20170619_ICCJ_DARIUS_VALCOV_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov a fost trimis în judecată într-un nou dosar penal. Este acuzat de dare de mită.

Darius Vâlcov a fost pus sub acuzare, luna trecută, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, potrivit News.ro.

Pe 5 mai 2017, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 zile pentru un angajat al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt pe care îl acuză că a primit mită timp de trei ani de la o firmă din Slatina. Angajatul OCPI Olt ar fi primit, în perioada ianuarie 2012 - martie 2015, suma de 1.000 lei, lunar, din partea administratorului SC Millenium Topographica SRL Slatina, iar în schimbul banilor acesta trebuia să verifice documentaţia întocmită de către angajaţii societăţii respective.

„Acea activitate a funcţionarului public din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt, de primire a unei sume de bani, lunar, din partea administratorului SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina – societate care a avea ca obiect activitatea de cadastru, s-a efectuat fără nici un fel de titlu justificativ, banii fiind primiţi în mod necuvenit, fără a exista vreun document din partea societăţii, care să evidenţieze respectiva plată, în condiţiile în care acesta masca primirea banilor, printr-o prestaţie zilnică a sa, de consultanţă acordată angajaţilor societăţii susmenţionate”, se arăta într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri