Doi deputaţi au fost audiaţi în dosarul lui Bogdan Olteanu

Data actualizării: Data publicării:
160907_dan_motreanu_00_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea


Noi audieri la DNA în dosarul în care Bogdan Olteanu este arestat la domiciliu pentru că ar fi "vândut" funcţia de guvernator al Deltei Dunării cu un milion de euro. Deputatul Dan Motreanu a stat două ore de vorbă cu procurorii anticorupţie, care l-au întrebat despre modul de organizare al PNL, dar şi despre presupusa mită primită de Bogdan Olteanu. Şi deputatul Octavian Popa a fost audiat la DNA în dosarul Olteanu.

Deputatul Dan Motreanu, fost lider în PNL şi considerat un apropiat al lui Bogdan Olteanu, a fost citat la DNA la solicitarea avocaţilor fostului viceguvernator al BNR.

Constantin Durgheu, avocatul lui Bogdan Olteanu: „Declaraţia domniei sale poate avea o relevanţă. Declaraţia domnului Dan Motreanu poate avea o greutate şi aceasta va fi evaluată de procurorii anchetatori. Teza pentru noi este una, pentru procurori este diametral opusă.”

Audierea lui Dan Motreanu a durat două ore. El le-a declarat procurorilor că nu a văzut şi nici nu ştie dacă Bogdan Olteanu a primit sau nu un milion de euro mită chiar la sediul partidului, aşa cum susţin anchetatorii.

Dan Motreanu, deputat: „Am fost citat ca martor în dosarul lui Bogdan Olteanu. Am dat câteva scurte declaraţii privind modul de organizare şi funcţionare al partidului şi al campaniei la momentul respectiv.”

Întrebat de jurnalişti dacă ştie că Bogdan olteanu ar fi primit bani, Dan Motreanu a răspuns: „Nu eram în Bucureşti la vremea respectivă.”

La DNA a fost chemat şi deputatul Octavian Popa, vicepreşedinte al Comisiei SRI şi fost membru în Biroul Permanent Naţional al PNL.

Octavian Popa: „Trebuie să fii, cum să spun eu... Nu ştiu cum să găsesc cuvântul... Total neinspirat, ca să nu spun prost, ca să iei bani de la domnul Vîntu. Eu nu cred că a făcut aşa. Liviu Mihaiu îşi crease o notorietate, adevărată sau mai puţin adevărată, de activist pe probleme de mediu. Era destul de implicat şi avea o imagine bună pe lângă Guvernul Tăriceanu.”

Bogdan Olteanu se află în arest la domiciliu după ce iniţial a stat în arest preventiv pentru acuzaţia de trafic de influenţă. Procurorii DNA susţin că fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor a luat un milion de euro mită de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru ca jurnalistul Liviu Mihai să fie numit în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Avocaţii lui Bogdan Olteanu l-au chemat ca martor în dosar şi pe Călin Popescu Tăriceanu, cel care a făcut numirea în perioada în care era premier.

Fostul guvernator al BNR a fost eliberat din arestul preventiv pe 1 septembrie. El va fi cercetat în dosarul de trafic de influenţă de un milion de euro în arest la domiciliu. Fostul viceguvernator al BNR a reuşit să îi convingă pe magistraţi să înlocuiască detenţia, după ce prima instanţă hotărâse prelungirea arestului preventiv.

Procurorii spun că Bogdan Olteanu ar fi luat un milion de euro mită de la Sorin Ovidiu Vîntu ca să-l numească pe Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Rezervației Biosferei Delta Dunării, unde omul de afaceri avea interese. 

Liviu Mihaiu a fost numit, în septembrie 2008, de către premierul de atunci, Călin Popescu-Tăriceanu, în funcţia de guvernator al rezervaţiei naturale Delta Dunării, post pe care l-a ocupat până în februarie 2009.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri