DNA: Nereguli grave în dosarele Mihaielei Iorga-Moraru. Reacția procurorului

Data actualizării: Data publicării:
170704_CSM_PROCURORI_Mihaela Moraru Iorga_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunţă că a descoperit nereguli grave în dosarele instrumentate de Mihaiela Iorga, unul dintre procurorii revocaţi din funcţie acum două săptămâni. În fişetul ei din birou au fost găsiţi 400.000 de lei, pentru care nu există justificare, ceasuri de lux şi documente acuzatoare la adresa unui înalt oficial, cărora anchetatorul nu le-a dat curs, spune DNA.

170704_CSM_PROCURORI_Mihaela Moraru Iorga_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

ACTUALIZARE. Mihaiela Moraru-Iorga a negat, într-o intervenție la Digi24, acuzațiile aduse de DNA.

„Nu pot să atac în justiție un comunicat al DNA. Cred că face parte dintr-o acțiune premeditată de denigrare a mea”, a spus ea.


DNA arată, într-un răspuns pentru Digi24, că a decis să sesizeze Inspecția Judiciară după ce în urma revocării Mihaielei Iorga-Moraru din direcție s-a trecut la inventarierea dosarelor la care aceasta lucrase anterior.

În aceste dosare s-au găsit mai multe nereguli. Astfel, într-unul dintre dosare a fost găsită suma de 398.000 de lei, primită de la o persoană fizică, după cum reiese dintr-un proces verbal întocmit de magistratul care a lucrat la DNA până la începutul acestei luni, însă banii nu erau justificați în vreun fel și nici nu proveneau din fondul de flagrant, susține DNA.

De asemenea, în fișetul procurorului a fost găsit un ceas în valoare de aproape 68.000 de lei și un stilou de peste 8.000 de lei, care erau probe într-un dosar și ar fi trebuit să stea, în mod normal, în camera de probe a DNA și nu în fișetul procurorului, potrivit Direcției.

În răspunsul pentru Digi 24 se mai arată că, într-un alt dosar, Mihaiela Iorga-Moraru ar fi făcut demersurile pentru solicitarea unui aviz pentru începerea urmăririi penale, l-ar fi obținut, dar ar fi dat curs acelui aviz abia după ce faptele s-au prescris.

Toate aceste aspecte vor ajunge la Inspecția Judiciară.

Pe de altă parte, în prezent Inspecția Judiciară face verificări privind o plângere depusă de Mihaiela Iorga-Moraru și alți doi procurori la adresa șefei DNA, după ce i s-a cerut să facă un test cu detectorul de minciuni în ancheta privind înregistrările din interiorul DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri