Dosarul șantajării lui Mircea Băsescu: Cea mai grea pedeapsă, 9 ani de închisoare

Data actualizării: Data publicării:
mircea base si bercea

Decizie definitivă în dosarul şantajării lui Mircea Băsescu, dată de Curtea de apel Bucureşti. Fiul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost condamnat la 9 ani și 3 luni de închisoare cu executare. Soția lui Sandu Anghel a fost condamnată la doi ani și o lună de închisoare cu suspendare, Izaura Anghel – la doi ani și cinci luni de închisoare cu suspendare. Ambele au fost de asemenea condamnate la muncă în folosul comunității.

ciocanel

Și celălalt fiu al luiu Sandu Anghel a fost condamnat la închisoare cu suspendare, pentru șapte luni.

Decizia definitivă a fost luată de Curtea de Apel București.

Familia lui Sandu Anghel este acuzată că l-a șantajat pe Mircea Băsescu, fratele fostului președinte, cu o serie de înregistrări ale unor discuții din care reieșea că Mircea Băsescu le solicită bani pentru a încerca să-l scape pe Bercea Mondial de executarea unei condamnări.

Aceste înregistrări au constituit obiectul unui alt dosar, în urma căruia Mircea Băsescu a fost condamnat la închisoare cu executare pentru trafic de influență.

În primă instanță, patru dintre cei cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel, judecaţi pentru șantajarea fratelui fostului şef al statului, au fost condamnaţi în octombrie 2015, de către Tribunalul Constanţa, la pedepse cu executare cuprinse între trei ani şi nouă luni de închisoare şi 12 ani şi 11 luni.

Totodată, membrii familiei Anghel au fost condamnați atunci să plătească şi daune morale în valoare de 7.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri