Explicaţii pentru verdictul în cazul morţii lui Ionuţ Anghel. Familia a primit 2,5 mil. euro daune

Data actualizării: Data publicării:
ionut anghel

Explicaţii pentru verdicul, în cazul procesului deschis, după moartea lui Ionuţ Anghel, băiatul sfâşiat de maidanezi în Bucureşti. Proprietarul terenului unde s-a produs tragedia a fost condamnat la 3 ani de închisoare, pentru că nu şi-a asumat deloc responsabilitatea şi n-a dat dovadă de compasiune.

E motivaţia judecătorilor, care au decis că familia copilului e îndreptăţită să primească despăgubiri de aproape două milioane şi jumătate de euro.

Proprietarul terenului de lânga Parcul Tei din Bucureşti, unde copilul de patru ani a murit muşcat de câini, a fost trimis trei ani după gratii, tocmai pentru că nu şi-a asumat vina. Judecătorii au stabilit e vinovat de ucidere din culpă, pentru că nu a alungat câinii fără stăpân de pe terenul său şi nici nu a îngrădit spaţiul, pentru a stopa accesul maidanezilor.

În niciun moment inculpatul nu și-a asumat în mod real responsabilitatea faptei comise, neconștientizând consecințele negative pe care le-a avut, culpabilizând în primul rând familia minorului decedat și neidentificând, nici măcar la nivel moral, vreo culpă a sa în raport cu tragedia care a avut loc, (...) nu a oferit niciun fel de ajutor familiei marcate de tragedia produsă pe terenul firmei pe care o administra, cu atât mai mult cu cât este tată”, se arată în motivarea instanţei.

Magistraţii au explicat şi de ce au decis să menţină daunele acordate părinţilor şi fratelui băiatului - peste două milioane de euro, în total. Instanţa nu a fost de acord cu argumentul avocatului apărării, care a invocat că suma este mult mai mare decât cea acordată în cazul victimelor incendiului de la Maternitatea Giuleşti.

"Fără a minimaliza tragedia care a avut loc prin decesul copiilor nou-născuți în incendiul izbucnit la Maternitatea Giulești, Curtea nu poate să nu observe faptul că respectivii bebeluși, dată fiind vârsta extrem de fragedă, nu au conștientizat ceea ce li se întâmplă, iar durerea familiilor - de necontestat, de altfel - este totuși mai puțin intensă decât atunci când copilul care decedează a petrecut câțiva ani în sânul familiei, și-a format o identitate și a stabilit relațiile de familie solide.", au mai scris judecătorii.

Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat decizia definitiva în dosarul morţii lui Ionuţ Anghel în mai 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri