Fostul ministru Darius Vâlcov scapă de controlul judiciar

Data actualizării: Data publicării:
darius valcov gov ro

Fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov scapă de controlul judiciar, după ce instanţa supremă a decis, definitiv, revocarea măsurii preventive în dosarul în care este judecat pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupată de acesta, de primar, senator şi ministru.

darius valcov gov ro

Magistraţii care judecă dosarul de corupţie al lui Darius Vâlcov au dispus, în 4 aprilie, revocarea controlului judiciar atât pentru fostul ministru de Finanţe, cât şi pentru fostul primar al municipiului Slatina Minel Prina, Lucian Şuşală, Bogdan Timofte şi Cristian Tomescu.

Decizia a fost contestată de procurorii DNA la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a hotărât definit revocarea măsurii controlului judiciar în cazul celor cinci inculpaţi.

În urma deciziei definitive a instanţei, fostul ministru Darius Vâlcov şi ceilalţi inculpaţi nu mai au interdicţie de a părăsi ţara şi nici nu mai trebuie să meargă săptămânal la poliţie, obligaţii ce erau stabilite prin controlul judiciar.

Darius Vâlcov a stat în arest la domiciliu din 26 martie 2015 până în 2 aprilie 2015, când a fost arestat preventiv. În 23 iunie 2015, Darius Vâlcov a fost eliberat din arest, iar de atunci era sub control judiciar.

În mai 2015, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupată de acesta, de primar al municipiului Slatina, senator şi ministru de Finanţe.

Citiţi şi:

L. Dragnea: Am lucrat cu Darius Vâlcov la programul de guvernare . Îmi asum problemele lui cu justiţia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri