VIDEO Iulian Dumitrescu a fugit de jurnaliști, după ce s-a prezentat la poliție. Fostul șef al CJ Prahova se află sub control judiciar

Data actualizării: Data publicării:
Iulian Dumitrescu
Foto: Iulian Dumitrescu / Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Șeful suspendat al Consiliului Județean Prahova a fugit de jurnaliști, după ce a dat cu subsemnatul la poliție. Iulian Dumitrescu este în continuare sub control judiciar, deși a contestat măsura. Joi, liberalii au avut o ședință de partid, dar nu au discutat o eventuală candidatură a lui Dumitrescu la alegerile locale din acest an. Rareș Bogdan a spus că se va lua o decizie până pe 30 aprilie, când trebuie depuse listele.

Iulian Dumitrescu nu a vrut să stea de vorbă cu jurnaliștii Digi24, ba chiar a luat-o la fugă atunci când a fost rugat să dea declarații.

Liberalii întârzie numirea lui Dumitrescu pentru candidatura la Consiliul Județean Prahova. La ședința de partid, aceștia nici măcar nu au discutat acest subiect. Nici președintele PNL nu a făcut nicio declarație, până acum.

Iulian Dumitrescu se află sub control judiciar, pentru o acuzație de luare de mită, dar cât timp nu există o decizie în primă instanță, statutul PNL nu îi interzice acestuia să candideze la alegerile locale din 2024.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL: „Avem timp până pe data de 30 aprilie, momentul în care trebuie să depunem listele. Vom lua în considerare propunerile filialei, dar în același timp vom chema membrii comisiei de onoare și arbitraj și vom analiza extrem de atent dosarul”.

Florin Roman, vicepreședinte PNL: Nu am discutat cazul Prahova. Nu înțeleg ce diferență este între situația domnului Iulian Dumitrescu, candidat sau nu la Prahova, cu situația unui alt candidat, pentru că avem și alegeri europarlamentare, cum este domnul Vlad Voiculescu, de la USR. Deci în cazul domnului Voiculescu, USR vorbește de un malpraxis judiciar, iar când e vorba de candidații altor partide care nu au o hotărâre definitivă a instanței, e vorba de penali.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri