Instanţa supremă a admis judecarea recursului ANI în dosarul lui Klaus Iohannis 

Data publicării:
klaus iohannis fb-7

 

ACTUALIZARE 12.28. Instanţa supremă a admis judecarea recursului ANI în cazul Iohannis.

În această situaţie, Klaus Iohannis nu a scăpat de emoţii, iar instanţa se va pronunţa în privinţa acestui recurs înaintat de ANI.

Urmează ca instanţa să stabilească un termen de judecată în acest proces.

Klaus Iohannis şi ANI au la dispoziţie zece zile să facă menţiuni privind raportul de incompatibilitate.

Alina Gorghiu: „Din păcate poate influența într-o anumită măsură publicul care nu știe toate detaliile”

Alina Gorghiu, purtătorul de cuvânt al PNL, este de părere că nu va fi un termen „foarte rapid, având în vedere celandarul ÎCCJ”.

„În cazul candidatului Klaus Ioannis trebuie pornit de la soluția dată în fond, aceea de invalidare a raportului ANI și declararea ca perfect compatibil a lui Klaus Iohannis”, a punctat Alina Ghorghiu, pentru Digi24.

Despre decizia definitivă și irevocabilă, purtătorul de cuvânt al PNL a spus: „Am toată încrederea că vom avea o soluție conservată, acea soluție tampon, va fi desființat raportul ANI definitiv”.

Gorghiu subliniat că, în opinia ei, termenul nu va fi în acest an și a făcut un apel la toți ceilalți contracandidați să discute teme de campanie electorală, „de care electoratul are nevoie” și astfel să nu se pună „presiune pe completul de judecători sau pe o instanță, discutând la infinit o temă care nu are relevanță pentru această campanie”.

Întrebată dacă acest lucru poate afecta campania electorală, Alina Gorghiu a spus că „din păcate poate influența într-o anumită măsură publicul care nu știe toate detaliile. Nu există niciun fel de posibilitate ca domnul Klaus Iohannis să fie declarat în incompatibilitate de ÎCCJ, că nu trebuie privit ca un incompatibil, ci dimpotrivă, singurul act dat de o instanță spune clar că e compatibil, candidatura e certă, e definitivă”.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PNL a declarat că nu poate fi comparat cazul prezidențiabilului PNL cu cel al europarlamentarului Mircea Diaconu.

Mircea Diaconu când a ales să candideze avea deja o decizie definitivă a ICCJ care prevedea că nu poate să ocupe o funcție publică timp de 3 ani. Mircea Diaconu a pierdut atât la fond cât și la recurs. Klaus Iohannis a câștigat la fond și va câștiga și la recurs”, a argumentat Alina Gorghiu.


Eu am totală încredere în justiţie. Mâine, după părerea mea şi a specialiştilor, se va da un termen la care se judecă dosarul. Este un lucru bun. Am câştigat procesul până acum, sunt convins că voi câştiga în continuare”, a declarat ieri Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre procesul cu ANI: „Indiferent de ce se întâmplă, voi candida și voi câștiga”

Klaus Iohannis: Eu am totală încredere în justiţie

O sentinţă finală până la organizarea alegerilor prezidenţiale este puţin probabilă. Un motiv în plus pentru Klaus Iohannis să anunţe că, indiferent care va fi hotărârea instaţei supreme, el tot va candida la funcţia supremă în stat. 

Sunt și rămân candidatul Alianței Creștin Liberale, candidatura mea este definitivă și, indiferent de ce se întâmplă, ea rămâne definitivă. Voi candida și voi câștiga!”, a declarat ieri Klaus Iohannis.

Pe 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate şi a dispus anularea raportului de evaluare.

Klaus Iohannis spunea că dosarul de incompatibilitate este "o temă care este în mod fals folosită" de către contracandidaţii săi în alegerile prezidenţiale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri