„Corupția ucide”. Obiectivele protestatarilor din Piața Victoriei

Data publicării:
coruptia

Comunitatea „Corupția ucide” publică, pe Facebook, o listă cu obiectivele celor care participă la protestele antiguvernamentale din Piața Victoriei.

coruptia

Rezolvarea situației incerte referitor la OUG 13, demisia premierului Sorin Grindeanu, a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, precum și a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, sunt „obiective pe termen scurt al protestatarilor (culese din stradă)”, potrivit sursei citate. Care vine cu o precizarea importantă: „ Nu ne dorim nerespectarea votului din decembrie”, când PSD a câștigat alegerile legislative.

„Obiectivele pe termen lung sunt promovarea Proclamației România 2017+. Urmărim obținerea de feedback din partea populației, prin crearea unui site care poate capta păreri, și modificarea proclamației astfel încât să reprezinte opinia unui număr reprezentativ de români. Dorim să realizăm o dezbatere publică adevarată și să obținem un dialog cu autoritățile statului, astfel încât vocea românilor să fie ascultată, și să prevenim derapaje democratice de genul OUG 13”, se mai arată în mesajul comunității „Corupția ucide”.

Comunitatea propune și un program de proteste pentru București: marți și joi între orele 19.00-22.00 și sâmbătă și duminica între orele 16.00-23.00.

Comunicatul integrala al comunității „Corupția ucide”:

„La doar o lună de la învestirea unui guvern social-democrat, în România au avut loc unele dintre cele mai mari mișcări de stradă din istorie. Fără a fi motivați de preferințe politice sau păreri preconcepute, oamenii s-au „trezit” și s-au organizat singuri, având un singur scop – dreptate.

Coruptia ucide împreuna cu alte grupuri locale, din țara și diaspora sunt facilitatorii transmiterii de informații referitoare la proteste.

Începând cu noaptea de 31 Ianuarie, când au fost proteste spontane, în rest acțiunile de stradă au fost anunțate prin intermediul Corupția Ucide plus respectivele grupuri din țară și diaspora.

Mobilizarea masivă împotriva guvernului aflat la putere s-a produs în urma apariției unor ordonanțe, legi și propuneri legislative concepute pentru a dăuna în mod direct luptei anti-corupție pe care țara noastră începuse s-o câștige.

În continuare, având în vedere faptul că situatia OUG 13 este incertă, Corupția Ucide împreuna cu grupurile din tara si diaspora vor continua să faciliteze transmiterea de informatii referitoare proteste.

Totodată, avem în vedere faptul că leaderii partidelor aflate la guvernare, împreună cu premierul au avut o atitudine sfidătoare la adresa protestatarilor.

De aceea anunțăm că protestele vor continua, în mod organizat și pașnic. Propunerea de program mai jos.

Obiective pe termen scurt al protestatarilor (culese din stradă):

- Rezolvarea situației incerte referitor la OUG 13

- Demisia premierului Sorin Grindeanu

- Demisia Președintelui Camerei Deputaților Liviu Dragnea

- Demisia Președintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu

NB! Nu ne dorim nerespectarea votului din decembrie.

Obiectivele pe termen lung sunt promovarea Proclamației România 2017+. Urmărim obținerea de feedback din partea populației, prin crearea unui site care poate capta păreri, și modificarea proclamației astfel încât să reprezinte opinia unui număr reprezentativ de români. Dorim să realizăm o dezbatere publică adevarată, și să obținem un dialog cu autoritățile statului, astfel încât vocea românilor să fie ascultată, și să prevenim derapaje democratice de genul OUG 13.

Propunere pentru programul de proteste Bucuresti:

Zile de proteste: Marți, Joi intre orele 19-22

Sâmbătă și Duminica intre orele 16-23

Încurajăm populația să iasă și între zilele propuse și în afara orelor din program. Experiența ne-a învățat că protestele zilnice nu sunt sustenabile. Din acest motiv, venim cu această propunere de program.

În cursul săptamânii vom face publică și lista de evenimente extra, de ex flash mobs”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri