Video&Foto Lovitură de 4,5 milioane de euro cu aparatură medicală furată din Franța, surprinsă de camerele video. Opt bărbați, reținuți în România

Data publicării:
hoti romani in franta
Românii ar fi dat în total 19 spargeri și au furat aparatură medicale stomatologică de 4,5 milioane de euro. Sursa foto: captură Digi24

Opt români sunt acuzați că au dat o lovitură de 4,5 milioane de euro în Franța. Aceștia ar fi dat 19 spargeri în depozitele unor fabrici de aparatură stomatologică performantă, de unde au furat mii de bunuri - de la echipamente medicale de ultimă generație, la seringi și diverse dispozitive folosite în tratamentele stomatologice. În urma a 22 de percheziții, care au avut loc marți pe teritoriul României, autoritățile au reușit să recupereze parte din bunurile furate. Totodată, cei 8 români au fost reținuți. Pe numele lor au fost emise mandate de arestare europene, informează DIICOT. 

Gruparea de hoți a fost monitorizată de autoritățile franceze pe parcursul ultimelor spargeri date. În imaginile surprinse în timpul filajelor  se poate observa cum mai mulți indivizi încearcă să pătrundă într-un depozit de materiale medicale stomatologice. Ulterior, aceștia sunt surprinși, de o cameră de supraveghere, în incinta clădirii, cu lămpi montate pe cap. Cară mai multe cutii cu ajutorul unui cărucior. Cutiile sunt scoase apoi din depozit și sunt încărcate într-o dubă, care așteaptă afară. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere sunt acum probă la dosar. 

În total, spun autoritățile franceze, românii ar fi comis 19 furturi în perioada aprilie 2022 – noiembrie 2023. Au sustras, în total. 3.000 de bunuri din societăți care fabrică sau comercializează aparatură medicală stomatologică. Valorea totală a prejudiciului se ridică la 4,5 milioane de euro. 

Pentru prinderea lor, francezii au cerut sprijinul autorităților din România. Marți, polițiștii români au descins la 22 de adrese din  Tulcea, Maramureș, Iași, Suceava și Brașov. La percheziții oamenii legii au descoperit parte din echipamentele furate:

"În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate aparate și instrumente medicale stomatologice, despre care există bănuiala rezonabilă că fac parte din echipamentele sustrase de pe teritoriul Franței (aparatură stomatologică și accesorii pentru aceasta - scanere intraorale, implantoare, sisteme de magnificație, seringi electronice), suma de 16.500 euro, mai multe telefoane mobile, înscrisuri, 106 cartușe cu glonț de 9 mm, precum și alte mijloace de probă. De asemenea, au fost ridicate o replică armă, un pistol neletal, o armă lungă letală (toate suspuse regimului autorizării) deținute ilegal", se arată în comunicatul DIICOT. 

Opt persoane, pe numele cărora existau mandate de arestare europene au fost depistați și reținuți de oamenii legii.

22 de percheziții la o grupare de hoți români în Franța. Sursa foto: DIICOT
22 de percheziții la o grupare de hoți români în Franța. Sursa foto: DIICOT

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri