Șeful Departamentului Antidrog al SRI Arad, reținut pentru trafic de droguri de mare risc

Data actualizării: Data publicării:
barbat in catuse - shutterstock_258602471
Foto: Shutterstock

Maiorul SRI Arad care a fost reţinut, vineri, în urma unor percheziţii privind un dosar de trafic de droguri, Ciprian Sabin Mareş, este chiar şeful Departamentului Antidrog, biroul acestuia fiind percheziţionat pentru a se căuta probe. Conform anchetatorilor, al doilea suspect reţinut este Eduard Pălincaş, cu antecedente penale, cunoscut ca "dealer” zonal de droguri, el fiind condamnat în 2002 la opt ani de închisoare.o.

barbat in catuse - shutterstock_258602471
Foto: Shutterstock

Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru News.ro că una dintre cele patru percheziţii DIICOT a avut loc la sediul SRI Arad, fiind vizat biroul maiorului Ciprian Sorin Mareş, din care au fost ridicate documente. Acesta este şeful departamentului Antidrog, însă a fost reţinut pentru că ar fi cumpărat droguri pentru a le vinde mai departe.

Cel care i-ar fi vândut drogurile maiorului SRI este Eduard Pălincaş, reţinut de asemenea în acest caz.

Conform surselor, Pălincaş (41 de ani) era vizat de mai multă vreme de către anchetatori, fiind considerat un "dealer” de droguri în regiune.

Pălincaş are antecedente penale, iar în 2001 a fost reţinut într-un caz similar. La vremea respectivă, ofiţerii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Timişoara au prins în flagrant trei bărbaţi, între care Pălincaş, care încercau să vândă aproximativ un kilogram de marijuana. În 2002, Pălincaş a fost condamnat de Tribunalul Arad la opt ani de închisoare.

Potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, procurorii de la Biroul Teritorial Arad au dispus, vineri, reţinerea pentru 24 de ore a unui maior în cadrul Serviciului Român de Informaţii - Serviciul Judeţean de Informaţii Arad, pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată şi a unei alte persoane (P.E.), tot pentru trafic de droguri de risc, în formă continuată.

Procurorii spun că în perioada 11 - 16 august, la date diferite, maiorul SRI, Ciprian Sabin Mareş, a vândut în două rânduri droguri de risc (100 de grame de cannabis), respectiv de mare risc (6 grame de cocaină), cu sumele de 2.050 de lei, respectiv 600 de euro (din care a primit 300 de euro).

De asemenea, joi, orele 19.45-20.50, ofiţerul de la Serviciul Judeţean de Informaţii Arad a vândut droguri de risc (100 de grame de cannabis), cu suma de 400 euro şi 200 lei, respectiv a detinut droguri de risc (250 de grame de cannabis), fără drept şi în scop de comercializare, în imobilul său situat în municipiul Arad, el fiind prins în urma unui flagrant şi a percheziţiei domiciliare.

Cea de-a doua persoană reţinută în acest dosar este acuzată de procurorii DIICOT că vineri dimineaţă, între orele 01.00-02.00, a vândut droguri de risc (300 de grame de cannabis), cu suma de 6.000 de lei, respectiv a deţinut droguri de risc (100 de grame de cannabis), fără drept şi în scop de comercializare, în autoturismul său, fiind prins în flagrant de către anchetatori.

Vineri, procurorii DIICOT -  Biroul Teritorial Arad, împreună cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, au făcut patru percheziţii în judeţul Arad, una dintre percheziţii fiind la sediul unei instituţii publice, afaugă DIICOT într-un comunicat de presă.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri