Ministrul de Interne îi cere comisarului-șef îngenunchiat „un gest de ultimă onoare”

Data actualizării: Data publicării:
carmen dan

După imaginile apărute în presă, șefa Ministerului de Interne, Carmen Dan, îi solicită demisia comisarului-șef Aurelian Miu. În urma verificării interne, a rezultat că fotografia în care apare îngenunchiat șeful Serviciului Control din cadrul Poliției de Frontieră datează din februarie 2013, iar gestul ar fi fost comis pe fondul unui „schimb de replici mai dure” cu șeful de la Protecție Internă, Gelu Oltean.

„Îi cer să facă un gest de ultimă onoare şi să plece din acea poziţie. Este o ipostază în care s-a pus singur şi care nu face onoare nici Poliţiei de Frontieră şi nici persoanei. Îi cer public să se gândească şi să facă gestul aşteptat de toţi, altfel o să îi amintesc asta în fiecare zi”, a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan.

Aceasta a mai spus că, din punct de vedere disciplinar, nu mai poate fi începută anchetă disciplinară pentru că au trecut patru ani de la acel incident.

„Vom verifica şi sunt interesată să reiasă din verificări de ce conducerea Poliţiei de Frontieră a acţionat, din punctul meu de vedere, superficial. Ar fi trebuit să se aplece la acel moment asupra cercetării acelei conduite”, a mai spus ministrul de Interne.

Dan a mai precizat că fotografia apărută în presă a fost făcută la un eveniment care a avut loc în 13 februarie 2013 şi la care au participat atât reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră, cât şi reprezentanţi ai Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă de la acel moment.

„Acea fotografie nu a fost făcută în contextul unui ritual, ci din primele verificări a reieşit că acel ofiţer de Poliţie de Frontieră nici n-a avut vreo aprobare de la şefi ca să facă acel gest. Discuţia s-a purtat între şeful Serviciului de Protecţie Internă la acea vreme (Gelu Oltean - n.r.) şi şeful Serviciului Control din cadrul IGPR (Aurelian Miu - n.r.), care a declarat că a avut un schimb de replici mai dure cu şeful de la Protecţie Internă”, a afirmat Carmen Dan.

Șefa MAI a mai spus că fotografia ar fi fost făcută în jurul orei 22.00. „Este foarte posibil ca fotografia să fi fost făcută de pe o filmare înregistrată pe o cameră video aflată pe terasă. Eu nu am văzut filmarea şi, din informaţiile pe care le am până în acest moment, datele înregistrate pe filmări se păstrează 30 de zile”, a mai arătat ministrul de Interne.

Carmen Dan a mai spus că din verificările de până acum nu reiese foarte clar dacă şeful Poliţiei de Frontieră, Ioan Buda, era de faţă, dar „se pare că ar fi fost prezent la acel eveniment”: „Mai sunt persoane de audiat, dar se pare că ar fi fost prezent la acel eveniment”.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a dispus, miercuri, o anchetă după ce în presă au apărut imagini în care şeful Serviciului Control din cadrul Poliţiei de Frontieră Aurelian Miu îngenunchează în faţa unei mese la care stau mai mulţi chestori din minister, inclusiv Gelu Oltean, fost şef serviciului secret al Ministerului de Interne.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri