Ovidiu Silaghi a fost audiat la DNA în cazul referendumului

Data publicării:
Ovidiu silaghi-Mediafax Foto-Gabriel Petrescu-5

Fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi a dat astăzi explicaţii la DNA în legătură cu acuzaţiile aduse de senatorul Valer Marian, potrivit căruia președintele PNL Satu Mare ar fi participat la fraudarea referendumului din vara anului trecut. 

Jurnalist: Aţi incercat să manipulaţi referendumul?

Ovidiu Silaghi: N-am încercat să manipulez referendumul

Jurnalist: E adevărat că aţi primit 200.000 de euro?

Ovidiu Silaghi: E cea mai proastă glumă pe care am auzit-o în viaţa mea!

Jurnalist: Deţineţi aparatură de bruiaj?

Ovidiu Silaghi: Nu deţin. E James Bond!

Jurnalist: Ce relaţie aveaţi cu Nelu Iordache?

Ovidiu Silaghi: N-aveam nicio relaţie.

Dosarul în care a fost audiat Adrian Ştef, finul lui Ovidiu Silaghi, la DNA priveşte mai multe posibile fapte de trafic de influenţă, despre care se presupune că au fost comise în campania electorală de la referendumul de anul trecut. Ovidiu Silaghi este printre cei bănuiţi în acel caz, însă faptele consemnate de procurori ar fi fost comise de ambii, şi ar fi avut ca scop fraudarea referendumului.

Pe 16 iulie 2012, chiar în ziua în care Ovidiu Silaghi a fost nominalizat de PNL pentru portofoliul Transporturilor, senatorul PPDD, Valer Marian, fost social-democrat, a depus la DNA un denunţ, în legătură cu dosarul referendumului. II acuza pe secretarul general al PSD, Liviu Dragnea dar şi pe mai mulţi lideri locali ai PNL că au fraudat referendumul, comunicând o prezenţă mai mare la urne, pentru a obţine validarea scrutinului şi demiterea lui Traian Băsescu. Printre cei pe care îi nominaliza erau Ovidiu Silaghi, lider PNL Satu Mare şi ministru al Transporturilor şi Adrian Ştef, preşedinte al Consiliului Judeţean, finul lui Silaghi.

Am aflat de la preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, că şi alţi liderii judeţeni ai PNL au avut o întâlnire, la care secretarul general al PNL, Radu Stroe le-a solicitat să aranjeze cu presedinţii secţiilor de votare să raporteze o prezenţă cu 50 de alegători mai mare decât cea reală, la orele stabilite”, se arată în denunţul senatorului Valer Marian.

La două luni de la înregistrarea denunţului, procurorii DNA l-au chemat la audieri pe Adrian Ştef. Cu doar o zi în urmă, Parchetul a solicitat ridicarea imunităţii deputatului Ovidiu Silaghi, în alt dosar în legătură cu acuzaţii care il implică si pe finul său.

Sunt doar nebunii, eu am sectii de votare unde nu sunt 50 de alegători”, s-a apărat Adrian Ștef.

Ovidiu Silaghi, naşu lui Adrian Ştef, este citat astăzi pentru a aduce lămuriri. De punere sub acuzare nu poate fi vorba în acest moment, Ovidiu Silaghi fiind acoperit de imunitate şi în acest dosar. Potrivit denunţului, ministrul Transporturilor din 2012, Ovidiu Silaghi ar fi recompensat cu contracte de astfaltare o firmă care a finanţat presupusele operaţiuni ale USL de fraudare a referendumului.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef şi cumnatul acestuia, Ovidiu Silaghi, au căutat să transpună în practică directiva USL. (...) Au pus la bătaie pentru referendum suma de 200.000 lei, care a fost primită la negru de la o firmă căreia i s-ar fi promis în schimb atribuirea de lucrări de către Ministerul Transporturilor condus de Silaghi”, mai susținea Valer Marian.

Denunţătorul, fost parlamentar PSD a susţinut în faţa procurorilor că nici liderul PSD, Victor Ponta nu ar fi străin de fraudarea referendumului.

În dosarul referendumului dintre cele 67 de persoane acuzate de DNA, 49 sunt preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea şi Gorj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri