Răfuieli în stil mafiot în lumea fotbalului

Data publicării:
alin simota

Vendeta la care fac referire procurorii ar fi fost comandată de finanţatorul echipei Jiul Petroşani, după eşecul unei negocieri pentru aranjarea unui meci. Alin Şimota şi-ar fi trimis omul de încredere şi garda de corp la discuţii cu un reprezentant al echipei Gaz Metan Mediaş, echipă care ar fi trebuit să piardă. Însă înfrîntă a fost formaţia Jiul, iar Alin Şimota ar fi ordonat represalii.

„La cererea inculpatului Şimota, care era supărat că ratase promovarea, l-au dus pe oficialul de la echipa Gaz Metan Mediaş într-o pădure în apropierea municipiului Petroşani, unde l-au bătut (...). Apoi l-au abandonat în pădurea respectivă. Pentru acestă faptă, participanţii au fost plătiţi de Şimota Alin”, se arată în rechizitoriul DIICOT.

Executanţii ar fi chiar gărzile de corp ale finanţatorului echipei Jiul Petroşani, susţin anchetatorii. Acesta nu s-a oprit aici, pentru că îi bănuia şi pe câţiva jucători de trădare.

„Inculpatul Şimota Alin i-a cerut inculpatului Litera Constantin Cristian să-i aplice o bătaie jucătorului. Inculpatul Litera Constantin Cristian a organizat fapta. (...) În timp ce acesta (jucătorul, n.r. ) se întorcea acasă împreună cu soţia, (inculpaţii, n.r. ) l-au atacat, aplicându-i mai multe lovituri cu pumnii şi cu o bâtă (...)”, potrivit DIICOT.

Alin Şimota şi alţi 12 asociaţi au fost trimişi în judecată, după reclamaţia unuia dintre foştii jucători ai echipei Jiul Petroşani. Acesta s-a plâns că apropiaţii patronului l-au silit să semneze un document de încetare voluntară a contractului de muncă - astfel, finanţatorul nu a mai fost nevoit să îi achite jucătorului clauza de reziliere, în valoare de peste 7.000 de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri