Reacția lui Raed Arafat după plângerea penală pe numele său

Data publicării:
ARAFAT OPREA CLUB captura

Proba vinovăției aparține reclamantului și organelor de anchetă, iar reclamatul are dreptul să își susțină nevinovăția, afirmă secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, ca reacție la decizia Asociației Colectiv de a depune plângere penală împotriva mai multor oficiali care au gestionat situația de după incendiul din clubul bucureștean.

ARAFAT OPREA CLUB captura

„Astăzi am aflat că doi părinți, Iancu și Chelba, au depus o plângere penală împotriva mea în ce privește tragedia de la Colectiv. (...) Consider că nu am ce comenta cu excepția acestui punct de vedere pe care îl postez aici. Ne aflăm într-o țară democratică în care oricine poate depune o plângere penală, iar reclamatul are dreptul să își susțină nevinovăția. Proba vinovăției aparține reclamantului și organelor de anchetă. Sunt convins că până mâine voi fi judecat și condamnat din partea unor reprezentanți ai presei și a unor "activiști" de pe Facebook”, a scris Raed Arafat marți pe pagina sa de socializare, el subliniind că„este vorba doar despre o plângere penală la acest moment”'.

Agerpres amintește că președintele Asociației Colectiv, Eugen Iancu, a anunțat marți că a fost depusă, la Parchetul General, o plângere penală împotriva celor care au gestionat situația după incendiul de la clubul bucureștean, printre care și fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

„Am depus plângere penală împotriva celor care au gestionat situația de după Colectiv, printre care Arafat și Bănicioiu. (...) La această oră avem procese, avem anchete cu ceea ce s-a întâmplat până la ușa Colectiv, cine este de vină, de ce a luat foc. Noi vrem să continuăm. Copiii noștri au murit din cauza tratamentelor, din cauza refuzului de a fi trimiși în străinătate. Vedem cum un ministru de atunci spune că el este dentist și nu știa ce să facă, l-au sfătuit medicii. Deci, medicii trebuie să ne spună dacă sunt ei de vină sau este de vină conducerea. (...) Copiii noștri au murit din cauza condițiilor din spitale, din cauza nepriceperii, din cauza interdicției de a fi trimiși în străinătate”, a susținut Eugen Iancu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri