Sechestru pe una din casele lui Victor Ponta

Data actualizării: Data publicării:
ponta profil fb

Sechestru pe averea fostului premier, Victor Ponta. Procurorii DNA vizează de această dată dosarul vizitei fostului premier britanic, Tony Blair. Victor Ponta este acuzat de complicitate la spălare de bani, după ce, spun anchetorii, ar fi primit peste 200.000 de euro prin interpuşi, de la Sebastian Ghiţă, pentru a finanţa vizita lui Blair în Bucureşti, în plină campanie electorală. În schimbul banilor Sebastian Ghiţă ar fi primit un loc în Parlamentul României.

160909_victor_ponta_02_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Victor Ponta nu a scăpat nici de procurori la patru ani de la vizita premierului britanic. I-au pus sechestru asigurator pe un apartament care ar putea valora 200.000 de euro, prejudiciul din dosar.

Potrivit ultimei declaraţii de avere Victor Ponta nu are niciun imobil doar al lui. În schimb deţine împreună cu Daciana Sârbu două apartamente în Bucureşti, de 95, respectiv 175 de metri. Cei doi mai au o casă de vacanţă de 200 de metri pătraţi în comuna Cornu. Victor Ponta şi Daciana Sârbu au în bancă aproape 165.000 de euro şi peste 31.000 de lei.

Victor Ponta este acuzat de procurorii anticorupţie din Ploieşti că în 2012 ar fi primit peste 200.000 de euro de la Sebastian Ghiţă, prin interpuşi pentru a-l aduce pe Tony Blair în România. Ancehtatorii spun că vizita i-ar fi adus lui Victor Ponta capital de imagine pentru alegerile prezidenţiale, iar lui Sebastian Ghiţă un loc în Parlament.

Victor Ponta are o altă proprietate deja sub sechestru în dosarul Turceni- Rovinari. Averea lui Victor Ponta a intrat în vizorul anchetatorilor care au avut suspiciuni legate de înstrăinarea unor bunuri. printre ele două apartamente dintr-o zonă de lux a Capitalei.

Locuinţele menţionate în dosarul DNA sunt situate în ansamblul rezidenţial din spatele meu. Acesta se află în Sectorul 1 al Capitalei, în spatele Casei Presei, într-o zonă bine cotată a Capitalei. Achiziţia acestor apartamente şi vânzarea lor este cercetată acum de procurorii DNA.

În urmă cu patru ani, în plină criză imobiliară Victor Ponta a vândut cele două locuinţe. Pentru garsonieră a primit 80.000 de euro, iar pentru apartament 130.000 de euro.

Ion Radu Zilişteanu, profesor de economie: „Preţul mi se pare exagerat Cred că un preţ realist pentru momentul respectiv ar fi undeva în jurul valorii de 50.000 de euro”.

Ambele apartamente au fost cumpărate de şeful BCR Leasing, Ionuţ Bogdan Speteanu, ulterior numit de fostul premier membru în Consiliul de Administraţie al TAROM. În 2014 Victor Ponta a mai donat un imobil, construit pe un teren de peste 1300 de metri pătraţi. De această dată fostei soţii. Imobilul era construit în Baia de Fier, judeţul Gorj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri