Sentinţa în dosarul lui Dan Voiculescu va fi dată în 12 septembrie

Data publicării:
voiculescu - 5542873-Mediafax Foto-Liviu Adascalitei-2



ACTUALIZARE 19.33. Judecătorii au încheiat dezbaterile în dosar.


ACTUALIZARE 16.25. Judecătorii vor da în 12 septembrie o decizie în acest dosar.

ACTUALIZARE 14.10. Procurorii cer închisoare cu executare pentru Dan Voiculescu, fără să precizeze însă, concret, cât să fie pedeapsa.

Pentru spălare de bani, legea prevede o pedeapsă cuprinsă între 3 şi 12 ani.

ACTUALIZARE 10.03. Dan Voiculescu și avocatul său, Gheorghiță Mateuț, au ajuns la Tribunalul București. „Organele doamnei doamnei Udrea și ale domnului Băsescu au dat verdictul. Dacă vă uitați în presa de azi, scrie cuvânt cu cuvânt: Instanța trebuie să...”, a declarat Dan Voiculescu. „Am mare încredere în justiției, în ciuda unor presiuni care se fac tocmai de către cei care spun că nu ar trebui să se facem presiuni”, a mai spus fostul senator.  

Procurorii DNA îl acuză pe Dan Voiclescu că, din funcția de președinte al Partidului Conservator, și-a folosit influența astfel încât societatea controlată de el să poată cumpăra la un preț de 80 de ori mai mic decât prețul pieței o suprafață de 3,6 hectare de teren care aparținea fostului Institut de Cercetări Alimentare (ICA).

Legea pedepsește această infracțiune cu închisoare de la 1 la 5 ani. Procurorii DNA vor anunța, astăzi, ce pedepse cer pentru Dan Voculescu și pentru ceilalți 12 inculpați din dosar.

Procurorii susțin în rechizitoriu că „în perioada 1991-2003, inculpaţii au desfăşurat o serie de operaţiuni financiare şi comerciale frauduloase în scopul de a facilita adjudecarea prin licitaţie, de către Grivco SA (firma din portofoliul lui Dan Voiculescu, n.r.), a pachetului de acţiuni deţinut de Administraţia Domeniului Statului la I.C.A., la un preţ mult mai mic faţă de valoarea comercială reală, în condiţii discriminatorii, netransparente şi prin subevaluarea activelor şi a titlurilor de participare”.

 Prin subevaluarea cu intentie a terenurilor, construcțiilor și a titlurilor de participare și prin falsificarea documentației, acest pachet de acțiuni a fost achizitionat cu suma de 104.730 de euro, în vreme ce valoarea reală era de 7.900.929 de euro, susțin procurorii.

Rămâne de văzut dacă judecătorii Tribunalului București vor lua o decizie astăzi sau vor amâna pronunțarea.

Decizia instanței nu va fi însă una definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel București. Decizia Curții de Apel poate fi contestată, la rândul ei, la Înalta Curte de Casație și Justiție.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri