Un bărbat din Constanța a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a furat 1 leu

Data publicării:
un judecator ia o decizie la un proces
Un băiat arestat la domiciliu pentru tâlhărie a cerut instanței să se poată muta în altă parte pentru că acasă se plictisește. Instanța i-a respins cererea. FOTO: Guliver/Getty Images

Un bărbat din Constanța a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a furat 1 leu. Victima lui - un copil de 11 ani, pe care individul l-ar fi bruscat, spun magistrații. Tâlhăria a avut loc în fața unui magazin din comuna Mihail Kogălniceanu și a fost surprins de camerele de supraveghere, imaginile devenind probă la dosar, scrie Replica Online.

Copilul de 11 ani era cu mai mulți prieteni și voia să intre într-un magazin alimentar. Un individ s-a apropiat de el, l-a apucat strâns de mână și i-a cerut, pe un ton ridicat, 2 lei. Băiatul s-a speriat și, de frică, i-a întins 1 leu.

Întreaga scenă a fost surprinsă de camerele de supraveghere ale magazinului, iar la scurt timp individul a fost prins. În procesul care a urmat, au fost audiați ca martori și doi dintre amicii copilului. În fața anchetatorilor, aceștia au declarat că s-au speriat de bărbatul care le-a tâlhărit prietenul.

Din imaginile surprinse de camerele video, devenite probă la dosar, a reieșit că, în seara respectivă, individul agresase fizic și verbal mai multe persoane care au trecut prin zonă.

În fața instanței, agresorul a negat toate acuzațiile. Bărbatul se afla în stare de recidivă postexecutorie a infracțiunii de tâlhărie calificată, fiind eliberat din închisoare în 2020, scrie sursa citată.

Zilele trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis condamnarea lui la 5 ani de închisoare, tot pentru tâlhărie calificată. Legea nu ține cont de valoarea prejudiciului în astfel de situații. Sentința nu este, însă, definitivă, mai scrie sursa citată.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri