Klaus Iohannis: Viitorul Centru European pentru Securitate Cibernetică, un „succes diplomatic excepţional al României”

Data actualizării: Data publicării:
Președintele Klaus Iohannis.
Președintele Klaus Iohannis. Foto: Inquam Photos / Klaus Iohannis

Noul Centru European pentru Securitate Cibernetică găzduit de România reprezintă „un succes diplomatic excepțional”, spune președintele Klaus Iohannis. Este prima agenție europeană care va fi găzduită pe teritoriul țării noastre.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Salut succesul diplomatic excepţional al României de a obţine găzduirea Centrului European de Securitate Cibernetică la Bucureşti. Este o oportunitate deosebită de a contribui la securitatea cibernetică a tuturor statelor membre UE, stimulând cercetarea şi inovarea în domeniu, a scris pe Twitter Klaus Iohannis.

Bucureștiul a fost ales în urma unui vot, dintr-o listă de șapte orașe pe care se mai aflau Bruxelles, Munchen, Varșovia, Vilnius, Luxemburg și orașul spaniol Leon. În finală au intrat Capitala României și cea a Belgiei. Bucureștiul a câștigat cu 15 voturi la 12.

Principala activitate a centrului va fi gestionarea fondurilor pentru securitate cibernetică din bugetele de cercetare ale UE. Este vorba despre sume de ordinul miliardelor de euro.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri