Video Mărturiile românilor care au ajuns în țară, după ce au scăpat din Gaza: „Moartea era peste tot. Erau copii morți pe străzi”

Data actualizării: Data publicării:
un roman povesteste cum a fost in gaza
Românii care au ajuns în țară au povestit prin ce au trecut în Gaza. FOTO: Captură video Digi24

Mărturii tulburătoare ale românilor care au simțit pe pielea lor ororile războiului dintre Hamas și Israel. Încă 41 de români au reușit să ajungă, în siguranță, în România, duminică dimineață. Până să ajungă aici, ei spun că au trăit clipe de coșmar în Fâșia Gaza.

Român salvat din Gaza: „Sunt cu soția și cinci copii. La început copiii au crezut că e o joacă, neavând o astfel de experiență. După câteva zile au realizat că moartea aleargă peste tot, că nu e nicio siguranță, avioanele nu fac diferența între civili și necivili, între vinovați și nevinovați. Se bombardează non-stop. Moartea ne înconjura din toate punctele de vedere. Am văzut bucăți de cadavre, copii morți pe străzi.”

Român salvat din Gaza: „E o situație foarte grea, având în vedere că nu e curent, internet, apă. E foarte greu. A fost greu de supraviețuit, mai ales în ultimele patru zile. Eu mâncam brânză cu biscuiți, nu exista pâine.”

Cei 41 de cetăţeni români şi membri de familie evacuaţi recent din Fâşia Gaza au sosit duminică dimineaţă în România, prin intermediul unui zbor realizat cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale.

Cetăţenii români şi membrii de familie au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, în cursul zilei de 9 noiembrie, fiind preluaţi ulterior de către reprezentanţii Ambasadei României în R.A. Egipt.

O echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE i-a însoţit apoi până la Cairo.

Aeronava militară care trebuia să îi aducă la Bucureşti s-a defectat, fiind necesară trimiterea unei alte aeronave care să ducă piesa necesară remedierii problemei apărute.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri