Video Mega-afacere cu țigări din Ucraina, pusă pe butuci. Un polițist care divulga informații în schimbul mitei a fost arestat preventiv

Data actualizării: Data publicării:
perchezitii contrabanda tigari
Polițiștii au făcut 56 de percheziții în Alba și Hunedoara. Sursa foto: captură video DIICOT.

11 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, pentru că ar fi pus la cale o mega-afacere cu țigări de contrabandă din Ucraina. Timp de aproximativ un an, aceștia ar fi introdus ilegal în țară și ar fi vândut în Alba și Hunedoara zeci de mii de pachete de țigări, cu prețuri cuprinse între 8 și 14 lei fiecare. În același dosar e cercetat și un polițist, al cărui rol era să ofere informații prețioase despre controalele oamenilor legii de pe piața neagră. Agentul a fost arestat preventiv.

Grupul infracțional fusese constituit în 2022 de 6 dintre inculpați.

"Membrii grupului infracțional, sub coordonarea unuia dintre inculpați și având sarcini stabilite de acesta au achiziționat țigarete de contrabandă din Ucraina, pe care le-au transportat, distribuit și comercializat preponderent stradal, în mai multe localități din județele Hunedoara și Alba, prețurile pentru un pachet variind între 8 și 14 lei, în funcție de sortiment și cantitatea achiziționată", transmite DIICOT.

Alți 4 indivizi ar fi comercializat, în mod constant, țigările aduse ilegal în țară, reiese din datele de la dosar. Un polițist a fost deja arestat preventiv pentru 30 de zile în aceeași cauză.

"Se efectuează cercetări cu privire la un inculpat, agent de poliție, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (41 de acte materiale), complicitate la contrabandă asimilată și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, constând în aceea că, în perioada 2018 - 06.11.2023 a primit în mod direct, sume de bani cuprinse între 500 de lei și 2000 de lei în schimbul cărora a oferit protecție unor persoane implicate în activitatea ilicită de contrabandă cu țigări,furnizându-le informații despre efectuarea unor percheziții, dispunerea de măsuri preventive sau acțiuni de control ce urmau a se desfășura la operatori economici din zona Văii Jiului", se arată în comunicatul DIICOT.

Luni, 6 noiembrie 2023, polițistul a fost prins în flagrant în timp ce primea 1.000 de lei mită, cu același scop. După audieri, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar a doua zi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Marți, polițiștii au făcut 56 de percheziții în Alba și Hunedoara la domiciliile suspecților. Au descoperite astfel 60.000 de țigarete, 56 de telefoane mobile și 30 de cartele telefonice, 19.650 de lei și 2.570 de euro, dar și alte mijloace de probă.

Cei 10 inculpați acuzați de trafic de țigări de contrabandă au fost reținuți pentru 24 de ore și riscă să-și petreacă următoarele 30 de zile după gratii.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri