Ministrul de Interne anunță, cu șeful Poliției Române alături, că a propus demiterea acestuia și a prefectului de Olt

Data actualizării: Data publicării:
Nicolae Moga
Nicolae Moga Foto: presidency.ro

Ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, a anunțat, vineri seară, că a propus demiterea șefului Poliției Române și a prefectului județului Olt, precizând că locul lui Ioan Buda la șefia Poliției Române va fi luat de adjunctul acestuia, Florian Dragnea.

„Am propus demiterea șefului Poliției Române și a prefectului județului Olt, domnul Dragnea, locțiitorul inspectorului general îl va înlocui imediat pe domnul Buda. Nu mă pot băga eu în ancheta procurorului și eu nu plec de aici până nu finalizăm ancheta. Toate rezultatele vor fi puse la dispoziție, sunt de 48 de ore ministru, atât timp cât sunt ministru voi avea grijă ca așa ceva să nu se mai întâmple”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, citat de Mediafax.

Declarația intervine după ce premierul Viorica Dăncila ceruse anterior demiterea celor doi oficiali în urma cazului Alexandrei, tânăra de 15 ani ucisă cu bestialitate la Caracal de un posibil criminal în serie.

„Noi trebuie să fim un exemplu. Din ce pot să vă spun, lucrurile n-au fost așa cum trebuiau să fie. E singurul lucru pe care pot să vi-l spun la ora asta. Motiv pentru care am propus demiterea șefului Poliției române, care este lângă mine, demiterea prefectului județului, care trebuia să colaboreze cu Inspectoratul de aici. De asemenea, avem un înlocuitor încă de astăzi, dl. Dragnea, pentru dl. Buda”, a spus Moga. 

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri