O angajată de la Poliția Locală Craiova și-ar fi pus colegii să-i gireze mai multe împrumuturi, iar acum ei îi plătesc datoriile

Data publicării:
bani lei
Foto: Profimedia Images

O angajată a Poliției Locale Craiova este acuzată de colegi că i-a escrocat, după ce i-ar fi pus să gireze pentru ea mai multe împrumuturi, iar acum ei îi plătesc datoriile. În total, ar fi vorba de 7 angajați ai instituției și de alți 4, din exterior. Din cauză că femeia nu și-ar plăti ratele, oamenii spun că au ajuns să aibă popriri pe conturi. Contactată de jurnaliștii de la Gazeta de Sud, femeia susține că și ea ar fi girat pentru ei și, deci, ar fi vorba de un sprijin reciproc. "Nu am făcut asta intenționat (...) m-au copleşit problemele", a mai declarat aceasta.

În total, 7 dintre angajații Poliției Locale Craiova ar fi implicați în scandal. Ei spun că femeia i-a convins să îi fie giranți pentru a contracta mai multe credite la diferite CAR-uri din oraş. Ulterior, scrie sursa citată, funcţionara nu şi-a mai plătit ratele, iar ei au fost executaţi silit. Salariile acestora au fost înjumătăţite, din cauza popririlor. De teama că vor rămâne fără case, unii dintre ei și-ar fi vândut proprietățile.

"A insistat să o girăm ca să-şi amenajeze casa, să bage gaze, să facă îmbunătăţiri. Am girat-o pentru trei împrumuturi. L-am târât şi pe soţul meu în situaţia asta, că am zis să o ajutăm. Acum plătim 4.000 de lei din pensie în fiecare lună. Ea s-a împrumutat la toate CAR-urile din oraş, în total a împrumutat peste 300 de milioane, cam aşa, mai are banca de 100 de milioane", spune nașa femeii.

"Am girat-o la vreo cinci CAR-uri. A profitat de buna credinţă a noastră. Ne-a minţit că închide un CAR şi că face altul, că îl închide pe altul. Degeaba spune ea că ne-a girat pe noi, pe mine m-a girat o singură dată pentru o sumă mică. (...) Pe unii ne-a dus la unele CAR-uri, pe alţii la alte CAR-uri. Noi, ulterior am aflat unii de alţii. Mie mi se opreşte jumătate din salariu. Am ajuns şi eu în imposibilitatea să-mi plătesc propriile credite. Eu la salariu mai iau 2.000 de lei. Vom merge în instanţă, am făcut demersurile necesare", spune un angajat al Poliţiei Locale care susţine că a fost escrocat de colega sa.

"Toţi suntem disperaţi. Din câte ştiu eu sunt 11 persoane de care a profitat, suntem şapte din cadrul Poliţiei Locale şi patru din afară. Eu sunt cea mai disperată, am o poprire de 2.150 de lei şi mai primesc în mână 1.700 de lei, în condiţiile în care cresc singură trei copii. (..) Ea spune că ne-a girat pe unii dintre noi, păi eu am girat-o la opt CAR-uri şi ea m-a girat o singură dată", se plânge o altă angajată a Poliţiei Locale Craiova.

"Eu am girat-o la trei CAR-uri, unul de 7 mii, apoi a mai făcut altul ca să-şi facă îmbunătăţiri prin casă, cel mai mare împrumut este de 80 de mii de lei. Pe mine nu m-a girat niciodată, eu am ajutat-o mereu, dar acum am făcut greşeala vieţii. Am girat-o şi ea îşi plătea sporadic ratele, din aprilie anul trecut, noi plătim ratele. Eu plătesc pentru poprire 2.000 de lei. (...) Avem coleg care a girat-o şi a fost nevoit să-şi înstrăineze casa, că-i puneau sechestru pentru datoriile ei”, spune o altă colegă.

Contactată de jurnaliștii de la Gazeta de Sud, femeia spune că ar fi vorba, de fapt, de un ajutor reciproc.

"Ne-am girat între noi. Eu plătesc pentru ei. Din 2022 şi eu plătesc pentru alţii. Eu am plătit pentru o altă colegă şi câte 2.000 de lei, fapt pentru care m-am încurcat cu ale mele. Eu pot dovedi cu chitanţe. Eu i-am girat şi pe naşi. M-au dat şi în Parchet şi s-a dovedit că nu este adevărat ce susţin ei. Sunt o femeie singură care am fost încurcată de alte persoane. Eu nu am făcut asta intenţionat. Eu am plătit toată viaţa mea CAR-uri. Acum am ajuns într-o încurcătură din cauza unor persoane care m-au lăsat aşa. Eu nu am mai putut, am şi eu un singur venit. Eu am girat un coleg, el nu a plătit şi eu dau bani pentru el de anul trecut. Nu toată lumea este bine intenţionată. Să aibă toată lumea răbdare, aşa cum am şi eu. M-am rugat de fetele de la contabilitate să nu-mi oprească toată suma. La CAR la fel, poate nu duceam rata întreagă, dar m-au înţeles. M-am împrumutat de colo, de colo, ca să fac faţă cu cheltuielile. Oamenii se plâng, oamenii sunt răi. Eu i-am rugat să ne ajutăm, să vorbim la CAR, să pună unul 100 de lei, să pună unul 50 de lei, ca să nu ajungem la executor. Ei s-au gândit să-mi facă rău. Asta este, a fost un timp mai prost, m-au copleşit problemele. Eu plătesc mai mult pentru alţii, decât plătesc pentru mine. Concluzia este că ne-am girat între noi, nici nu mai ţin socoteală câte am de plătit. Sunt lucruri încurcate şi eu pot să mă plâng. Persoanele astea vor să mă vadă în puşcărie, să mă vadă că eu am făcut o înşelăciune. Şi eu am girat vreo cinci persoane. Îmi trimit mesaje şi mă ameninţă. O să-mi revin pe linia de plutire, dar ei nu au înţeles, sunt foarte răutăcioşi. Mă simt foarte vinovată, dar nu am nici o putere. Eu am să-mi consult avocata, să nu aibă repercusiuni”, a spus angajata Poliţiei Locale pentru sursa citată.

Întrebat de situația din instituția pe care o conduce, directorul Poliției Locale Craiova le-a spus jurnaliștilor: "Nu am ce să comentez eu sub niciun aspect".

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri