O elevă din Arad a fost trimisă în judecată pentru jigniri pe Instagram. Cum s-a apărat adolescenta

Data publicării:
fata cu telefon mobil in mana
Credit foto: Guliver/Getty Images

O elevă din Arad a fost trimisă în judecată pentru mai multe mesaje jignitoare publicate pe rețelele sociale. Fata este acuzată că ar fi adus, prin postările sale, "o atingere gravă demnității colegilor săi", scrie Aradon. Adolescenta și-a recunoscut faptele și le-a spus procurorilor că totul a fost o joacă adolescentină.

Eleva, scrie sursa citată, ar fi creat, în cursul lunii februarie 2021, două conturi cu user-ul "toate.barfele" pe Instagram, respectiv Tellonym. Sub această identitate ar fi postat, pe parcursul a trei zile (24, 25 și 26 februarie) zeci de mesaje jignitoare la adresa colegilor săi.

Tânăra i-ar fi acuzat pe colegi că fură din gențile elevilor, dar și că întrețin relații sexuale în băile școlii.

"Credeam că doar eu am văzut-o în baie la fete pe *** astăzi cu unu… Ce fată!"; "Nu ți-e rușine să umbli cu bărbați prin baie?!"; "Am auzit că *** are iubit, săracu' iubit... El nu vede că *** îl înșeală prin baie la școală", sau *** popularele liceului la s**t **** în baie" - sunt doar câteva mesaje pe care tânăra le-ar fi postat pe cele două conturi de social media.

Procurorii au considerat că mesajele publicate pe rețelele sociale aduc "o atingere gravă demnității" persoanelor vătămate. În cadrul procesului s-au raliat împotriva tinerei părinții a cinci dintre copiii menționați în postările respective. Faptele adolescentei au fost încadrate la "tulburarea ordinii și liniștii publice în formă continuată", scriu jurnaliștii de la Aradon.

"Fiind audiată în cursul urmării penale, inculpata a recunoscut săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa, precizând că nu şi-a imaginat că se va ajunge la dosar penal ca urmare a postării unor mesaje cu caracter jignitor la adresa altor persoane, luând activitatea ca una specific adolescentină”, se arată în încheiera finală a judecătorului de cameră preliminară.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri