Papa Francisc spune că nu este în cea mai bună stare de sănătate

Data actualizării: Data publicării:
Scholas Occurrentes
Papa Francisc. Foto: Profimedia Images

Papa Francisc a declarat la audienţa sa de luni că nu se află în cea mai bună stare, în condiţiile în care suveranul pontif, în vârstă de 86 de ani, se luptă de ceva timp cu probleme de sănătate, relatează agenţia italiană de presă ANSA. Potrivit purtătorului de cuvânt al Vaticanului, Papa Francisc "are o răceală ușoară", dar își va onora toate angajamentele, așa cum au fost programate. 

"Bună dimineaţa tuturor, vă salut şi vă urez bun venit", le-a spus Papa Francisc celor prezenţi la prima audienţă transmisă luni dimineaţă din sala de presă a Vaticanului. "Vă mulţumesc pentru această vizită, pe care o apreciez foarte mult, dar nu sunt într-o stare de sănătate bună. De aceea, prefer să nu citesc discursul cu voce tare, ci să vi-l dau pentru ca să-l puteţi lua cu voi", a spus şeful Bisericii Catolice.

Papa a vorbit cu o voce ce părea foarte obosită. Cu toate acestea, el are un program încărcat de audienţe private şi publice, inclusiv întâlniri cu copii din întreaga lume.

Potrivit Vaticanului, Papa Francisc are o "răceală uşoară", a declarat purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, care a precizat că activităţile programate pentru luni vor continua aşa cum au fost planificate.

În luna iunie, Papa a fost supus unei intervenţii chirurgicale urgente la abdomen şi la peretele abdominal.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri