Pedeapsă revoltător de mică pentru elevii care au umilit și pălmuit o profesoară din Teleorman

Data publicării:
profesoara
Foto: Observator.tv

După ce imaginile filmate într-o sală de clasă de la Școala din Poroschia, Teleorman, în care mai mulți elevi își umileau și agresau profesoara, Inspectoratul Școlar Județean Teleorman a demarat o anchetă și a decis ca toți cei 12 elevi prezenți la oră să fie sancționați.

profesoara
Foto: Observator.tv

Incidentul s-ar fi petrecut marţi, la sfârşitul orei de educaţie civică, fiind implicaţi elevi de clasa a VIII-a. Profesoara nu este lăsată să plece din încăpere şi este umilită, în timp ce unul dintre elevi filmează scena. La incident participă mai multe fete şi băieţi, dar nimeni nu intervine pentru a opri scena.

În urma imaginilor apărute în presă, Inspectoratul Școlar Județean Teleorman a luat declarații atât de la profesoara agresată, cât și de la elevi și părinții acestora. Potrivit Adevărul, elevii se vor alege cu mustrare scrisă și cu media scăzută la purtare, conform cu Statutul Elevului.

” Aşa cum prevede legislaţia la ora actuală, cea mai aspră sancţiune este mustrare scrisă şi scăderea mediei la purtare sub 6. Decizia o va lua Consiliul profesoral. Am înţeles că, la nivelul clasei, Consiliul Clasei a propus media 4 la Purtare. Toţi vor primi sancţiuni, diferit, în măsura în care au greşit”, spune inspectorul general.

Profesoara de educație civică nu a depus plângere penală la poliție și va continua să predea la clasa cu probleme. ”Ea are contract acolo cu angajatorul, care este şcoala. Şcoala nu îi poate desface contractul de muncă oricum. Deocamdată, va rămâne să predea acolo”, confirmă şeful IŞJ Teleorman.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri