Percheziții DNA la agenția care trebuia să controleze "azilele groazei" și la căminul de bătrâni Armonia

Data actualizării: Data publicării:
Polițiști lângă o dubă
Percheziții DNA la AJPIS FOTO: Arhiva Digi24

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează percheziţii la Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Ilfov, una dintre instituțiilele implicate în controlul căminelor groazei din Ilfov şi la Centrul de bătrâni Armonia de lângă Capitală.

Surse apropiate acestei noi anchete deschise de procurori spun că funcționari de acolo sunt bănuiți că l-au ajutat pe unul dintre patronii azilelor groazei din Voluntari, Ștefan Godei, să ascundă neregulile din centrul Armonia din oraș.

Anchetatorii anticorupție descind la această oră și la azilul din Ilfov, închis după perchezițiile procurorilor DIICOT de săptămâna trecută. 

Funcționarii din cadrul la AJPIS au permis funcționarea azilului Armonia, au mers în controale, iar verificările au constatat că nu este nicio neregulă în cadrul acestora, care să afecteze buna lor funcționare, astfel încât să fie propusă suspendare activității sau închiderea azilelor. 

De aproape 3 ore, procurorii verifică documente, cum a fost acordat avizul pentru centrul lui Ștefan Godei și felul în care s-au făcut controalele.

Din informațiile furnizate de procurori, Ștefan Godei, director al unui centru ar fi avut parte de ajutorul mai multor angajați din instituții cheie.

În stenograme apare o discuție dintre o femeie cu funcție de conducere din AJPIS care l-ar fi avertizat pe Godei cu privire la controalele care urmau să fie efectuate.  

Anchetatorii mai arată că patronul azilelor a fost ajutat de angajați din Direcția de Asistență Socială Ilfov în redactarea documentelor, a actelor centrului, astfel încât acestea să fie în regulă, potrivit legii, și să nu existe sancțiuni, la eventuale controale.  

Deși ministrul Muncii Marius Budăi l-a demis pe șeful Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, conducerea Agenției Județene nu a fost demisă, deoarece postul este ocupat prin concurs și este necesară o comisie disciplinară, care să verifice dacă s-a încălcat legea și ulterior să propună demiterea.

 

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri