C. T. Popescu: Să îndemni la votarea unor partide e descalificant pentru Cioloş

Data publicării:
dacian ciolos sedinta guvern_gov ro (2)

Premierul Dacian Cioloş a publicat, joi, pe Facebook, un clip video prin care face apel către români să voteze pe 11 decembrie cu Partidul Naţional Liberal sau Uniunea Salvaţi România. „E descalificant ce a făcut Dacian Cioloş. Ce a făcut e infracţiune, nu ai voie să foloseşti funcţia de premier în scop politic”, a spus la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

„Ce am văzut azi e închiderea unui cerc nu virtuos, aşa cum a încercat să pară. Cioloş a intrat în povestea asta cu imaginea cavalerului fără teamă şi prihană, virtutea a fost cuvântul de bază în ce priveşte imaginea lui Cioloş, imaginea pe care şi-a autopromovat-o, că e serios, că nu intră în politică. Cercul care se închide acum nu e virtuos, e vicios, şi se închide sumbru.

Omul acesta care spunea că nu intră în politică – asta a fost afirmaţia – spune azi ţării: votaţi PNL şi USR!

Din ce poziţie? Asta e problema?

Dacă şi-ar fi dat demisia din funcţia de premier acum două luni ... putea să nu fie membru PNL şi să susţină asta, e în regulă să fie candidatul lor. Dar din funcţia de premier acum, în activitate, te apuci să îndemni la votarea unui partid sau a altuia?

Cum să faci aşa ceva?

Asta nu a mai făcut-o nimeni.

Din funcţia de premier să îndemni în mod clar la votarea partidului care te susţine pe tine ... au fost premieri în funcţie care participau la campanie electorală sau erau chiar candidaţi la preşedinţie, Năstase, Ponta, dar să fii premier în funcţie, să nu aparţii niciunui partid, să nu candidezi, să pretinzi că nu eşti în politică, să îndemni la votarea unor partide e descalificant pentru Cioloş.

Ce a făcut e o infracţiune. Nu ai voie să foloseşti funcţia de premier în scop politic”, a comentat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri