Studenţii s-au înghesuit să plece acasă pe banii Guvernului

Data actualizării: Data publicării:
coada studenti cfr agerpres_9301641

Sute de tinerii s-au aşezat la cozi în faţa caselor de bilete din Gara de Nord din Bucureşti, vineri după-amiază. Sunt cei care profită de oferta de alegeri a Guvernului: bilete gratuite, dus-întors, către casă şi ziua de luni liberă.

ACTUALIZARE. CFR Călători anunță că peste 10.000 de bilete de tren gratuite au fost eliberate până în prezent, iar capacitatea de transport a fost suplimentată cu 100 de vagoane.


 

 

Pentru a-i încuraja pe tineri să voteze, Guvern a decis, în primă fază, ca luni, 12 decembrie, să fie liberă în toate facultăţile din ţară. Asta pentru ca studenţii care au domiciliu în alte localităţi faţă de cele în care învaţă să nu poată motiva că nu au fost la vot pentru că erau pe drum. Sau că nu au mers acasă pentru că era obositor să facă două drumuri în două zile. Apoi, executivul a decis să le şi deconteze tinerilor drumul cu trenul. Cu o condiţie: că cumpere bilete dus-întors către localitatea de domiciliu.

CFR Călători funcționează la capacitate maximă şi toate cele 23 de case de bilete din Gara de Nord din Bucureşti sunt deschise, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al companiei, Alina Predescu. „Sunt cozi, e adevărat, dar eu mă bucur și sper ca toți acești studenți să și voteze”, a spus Alina Predescu. În plus, îşi pot lua bilete şi de la automatele din gara, a precizat aceasta.

„Rugăm elevii și studenții să își planifice și călătoria de întors, adică în momentul în care ajung la casa de bilete să știe cu ce tren se întorc, astfel încât durata de achiziționare a biletului să se scurteze cât mai mult, pentru că, în conformitate cu ordonanța dată de Guvern, pe biletul de călătorie trebuie să trecem atât datele din cartea de identitate, cât și pe cele din carnetul de student, adică CNP-ul, iar acest lucru ia timp. Este o procedură care necesită un pic de timp. Dacă mai stă și studentul să se gândească la casă cu care tren se întoarce...”, a spus Alina Predescu.

Elevii și studenții care au drept de vot pot circula gratis cu trenul în perioada 8-12 decembrie, din localitățile în care studiază către cele de domiciliu și retur. Gratuitatea este valabilă cu trenurile Regio și InterRegio, clasa a II-a. Biletul de călătorie se eliberează de la casele de bilete ale stațiilor de cale ferată și agențiilor de voiaj, în baza actului de identitate și a carnetului de elev/student vizat pentru anul școlar/universitar în curs, sau a adeverinței care atestă calitatea de elev/student, fiind obligatorie procurarea în același timp a biletului atât pentru dus (spre localitatea de domiciliu), cât și pentru întors (dinspre localitatea de domiciliu). Călătoria de întoarcere se va efectua în zilele de 11 sau 12 decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri