Alegeri prezidențiale 2019. Unde poți suna pentru a semnala nereguli la vot

Data actualizării: Data publicării:
stampila vot - ID57542_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Pentru cei care au nevoie de consultanță, Expert Forum pune la dispoziție un centru de informare și asistență electorală pentru alegerile prezidențiale. Prin intermediul platformei votvorect.ro, românii pot afla răspunsuri la nelămuririle legate de ziua votului precum și asistență pentru sesizarea neregulilor.

Septimius Pârvu, reprezentant Expert Forum: Am lansat de câteva săptămâni un site care numește votcorect.ro, unde încercăm să preîntâmpinăm problemele din ziua alegerilor. Adică răspundem pe românește unor întrebări frecvente: unde votez, când votez.

Expert Forum organizează un centru de informare și asistență electorală pentru alegerile prezidențiale din noiembrie. Prin intermediul acestuia, răspunde celor mai frecvente întrebări legate de ziua votului și oferă asistență pentru sesizarea neregulilor. De asemenea, pune la dispoziția celor care vor să semnaleze nereguli la vot, numărul de telefon Telverde 0800 080 200 (pentru România, gratuit) și +40212 039 020 (cu tarif normal, pentru străinătate). Serviciul funcționează astfel:

  • 8 și 22 noiembrie, între orele 12 si 21

  • 9, 10, 23 și 24 noiembrie, între orele 7 și 22

Platforma www.votcorect.ro conține un formular prin care orice cetățean poate sesiza nereguli din campania electorală sau din ziua votului. De asemenea, include o secțiune cu răspunsuri la întrebările cele mai frecvente legate de votare: proceduri de vot, proceduri legate de organizarea alegerilor, decizii ale birourilor electorale, regulile de observare sau cele de sesizare a neregulilor.

Duminică, 10 noiembrie, românii sunt așteptați la vot, la alegeri prezidențiale 2019. Dacă viitorul președinte nu va fi decis în primul tur, pe data de 24 noiembrie 2019 se organizează al doilea tur de scrutin. Pe 10 noiembrie, pe www.digi24.ro, veți găsi prezența la vot și rezultate la alegeri prezidențiale 2019 de la Biroul Electoral Central actualizate în timp real.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri