Anchetarea Guvernului Cioloş se mai amână

Data publicării:
guvern ciolos

Parlamentarii amână ancheta privind presupusa lipsă a 10 miliarde de lei din buget. Comisiile de buget au mutat pe 15 ferbruarie termenul stabilit iniţial pentru săptămâna viitoare. Şi aşteaptă raportul Curţii de Conturi, care a început un audit la Ministerul Finanţelor.

Daniela Pescaru, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice: „În cadrul Ministerului Finanţelor Publice se află o misiune de audit a Curţii de Conturi pe această temă. Datele nu sunt încă definitive, urmează ca după ce Curtea de Conturi va finaliza auditul să primiţi unele informaţii.”

Audiată de parlamentarii din comisiile pentru buget, Daniela Pescaru, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, a dat explicaţii şi în ceea ce priveşte veniturile bugetare încasate anul trecut. În ultimele luni ale lui 2016, acestea au fost sub nivelul aşteptărilor. Iar una dintre cauze a fost absorbţia deficitară a fondurilor europene.

Daniela Pescaru, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice: „Aceste proiecte nu au fost pregătite din timp şi nu ar fi putut intra la finanţare. Speranţele au fost că vor face aceste cheltuieli şi noi nu le-am tăiat cheltuielile din buget la rectificare, crezând că vor face aceste cheltuieli. Această diferenţă mare de nerealizare de venituri provine de la fondurile europene.”

Leonardo Badea, preşedintele Comisiei de Buget din Camera Deputaţilor: „Dacă se făceau cheltuielile, aveam taxe şi impozite care se încasau la stat.”

Deşi termenul iniţial pentru finalizarea anchetei comisiilor parlamentare era săptămâna viitoare, aleşii şi-au dat răgaz până pe 15 februarie, pentru a se lămuri în privinţa presupusei găuri din buget reclamată de PSD. Spun că vor să aibă, mai întâi, raportul Curţii de Conturi.

Viorel Arcaş, preşedintele Comisiei de Buget din Senat: „Raportul Curtii de Conturi încă nu îl avem. Sunt documentaţii care se fac pe teren şi atunci trebuie să ţinem cont. Şi vrem să audiem şi reprezentanţii... să putem sta puţin de vorbă în comisie după ce au şi ei raportul.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri