Atac cibernetic la Camera Deputaților. Buletinul lui Ciolacu a ajuns pe mâna hackerilor

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu hanorac cu gluga in fata unor calculatoare
Atac cibernetic la Camera Deputaților. Buletinul lui Ciolacu a ajuns pe mâna hackerilor. Foto: GettyImages

Atac cibernetic la Camera Deputaților. Hackerii au spart baza de date a instituției și au obținut informații confidențiale inclusiv despre premier.

Digi24 a obținut în exclusivitate informații despre atac, iar potrivit surselor, printre documentele extrase de hackeri s-ar afla acte de identitate, analize medicale și alte date personale.

Un telespectator Digi24 care lucrează în domeniul IT a informat că pe un site de specialitate a văzut un anunț în care un grup de hackeri se laudă că a spart baza de date a Camerei Deputaților și că va prezenta date personale ale deputaților dacă nu primesc o răscumpărare. Chiar au publicat o parte din informații, respectiv cărți de identitate, inclusiv ale lui Marcel Ciolacu, Kelemen Hunor. Printre aceste documente cu caracter personal se află fișe medicale, contracte cu bănci, date privind autoturismele personale.

Hackerii ar fi cerut inclusiv o răscumpărare de 0,8 bitcoin, adică 30.000 de euro. 

Secretariatul General al Camerei Deputaților a anunțat că se redactează o plângere la DIICOT. Reprezentanții Camerei au precizat că nu există o cerere de răscumpărare.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri