Băsescu: Geoană, Năstase şi Ponta, talentatul Dragnea vă va declara preşedinţi ai României

Data actualizării: Data publicării:
TRAIAN BASESCU-Mediafax Foto-Razvan Lupica

Traian Băsescu face noi declarații cu privire la comisia parlamentară care ar trebui să ancheteze alegerile din 2009, după afirmațiile ziaristului Dan Andronic. Fostul președinte îl ironizează pe Mircea Geoană, contracandidatul său de acum opt ani: primul la rând este Adrian Năstase.

traian basescu

„Geoană, vezi că, primul la rând, este Năstase”, așa își începe Traian Băsescu textul de pe pagina de Facebook.

„Este Săptămâna Mare şi, în principiu, am încercat să mă abţin de la a intra în controverse publice. Încerc să o fac şi acum legat de ultima iniţiativă din „Programul de guvernare” al PSD – ALDE: înfiinţarea unei comisii de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009. Ce bucurie pe capul celor pe care, din 2000 încoace, i-am bătut în alegeri pe unde i-am prins. Îşi vor lua, în sfârşit, revanşa. Ce-i drept, nu la urne, ci la televizor”, continuă fostul președinte.

În plus, el susține că ar trebuie anchetate și alegerile prezidenţiale din 2004.

„Un cor agitat al învinşilor mei la urne a inundat ţara, fie că este vorba de Mircea Geoană, Adrian Năstase, Victor Ponta, gâdiştii de la Antena 3, analişti şi jurnalişti specializaţi în dezinformare etc. Propunerea a avut atât succes, încât eu propun să facem o anchetă şi pentru alegerile prezidenţiale din 2004. În felul acesta, putem să le dăm câte un mandat luzărilor Mircea Geoană şi Adrian Năstase sau să-l liniştim pe Ponta că, în 2009, deşi la urne au pierdut, au reuşit, totuşi, să fure voturi pe măsura talentului înnăscut al PSD”, afirmă Băsescu.

„Geoană, Năstase şi Ponta, fiţi, în sfârşit, fericiţi. În concluziile anchetei, talentatul preşedinte Dragnea vă va declara preşedinţi ai României. Geoană, ai grijă, aşază-te la coadă, că primul la rând este Adrian Năstase. Mai departe, vă înţelegeţi voi cu Iohannis cum vă rânduiţi la Cotroceni. Când mă gândec că România va avea asiguraţi preşedinţii pentru următorii 15 ani, chiar îmi dau seama ce important este „Programul de guvernare” PSD – ALDE”, adaugă fostul șef de stat.

Traian Băsescu îl avertizează, în final, pe Liviu Dragnea: „Ai grijă, s-ar putea să nu-ţi placă ce se va spune la Comisie. Mai bine lăsă-i Parchetului General să facă ancheta.”

Ieri, Traian Băsescu a reacționat, pentru Digi24, la vestea că președinții PSD și ALDE cer Parlamentului înființarea unei comisii parlamentare de anchetă care să clarifice „aspectele ce țin de organizarea alegerilor din 2009, dar și de rezultatul scrutinului prezidențial”. Solicitarea a venit după ce Dan Andronic a susținut că, în noaptea turului II al alegerilor prezidențiale din 2009, ar fi participat, acasă la Gabriel Oprea, la o întâlnire la care erau prezenți și șefii SRI și DNA.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri