C. Antonescu: Dacă lucrurile continuă așa, USL se rupe. V. Ponta: Dacă vrea să rupă USL, să rupă, eu nu vreau

Data publicării:
crin antonescu - RESIZE -Mediafax Foto-Octav Ganea-1

Crin Antonescu a oferit acest răspuns la întrebarea unui jurnalist, care l-a întrebat pe co-președintele USL dacă este iminentă o rupere a uniunii după Anul Nou.

„Dacă genul acesta de lucruri continuă, mă tem că da. Dar, câtă vreme suntem în activitate, câtă vreme lucrurile care țin de guvernare, de legislație se desfășoară normal – și salut în sensul acesta faptul că PSD a înțeles să retragă Legea amnistiei, sau să o amâne, dar să nu mai fie pe agendă – încercăm să mergem înainte”, a precizat Crin Antonescu.

„S-a întâmplat un fapt regretabil, care nu se întâmplă pentru prima dată. De la o ședință închisă a PNL, care nu este o sesiune de declarații publice au ieșit acele înregistrări. Aș remarca că de fiecare dată se întâmplă din sala de la Camera Deputaților. Am mai avut și alte reuniuni și alte discuții, n-au ieșit astfel de înregistrări. Nu vreau să dau vine pe nimeni. Înregistrările sunt destul de clare, nu sunt făcut cu un telefon în buzunar. Nu sunt expert deloc, faptul regretabil este că aceste înregistări au ieșit. Sunt lucruri adevărate pe care le-am prezentat colegilor mei și pe care nu mi-aș fi dorit să le spun public”, a adăugat președintele liberalilor.

Crin Antonescu a punctat că discută cu Victor Ponta, însă astăzi acest lucru nu s-a întâmplat.

Victor Ponta: Dacă Antonescu vrea să rupă USL, să rupă, eu nu vreau

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni, răspunzând afirmaţiilor lui Crin Antonescu despre ruperea USL, că dacă liberalul vrea să rupă alianţa, atunci să o rupă, precizând însă că el nu îşi doreşte acest lucru.

„Dacă vrea să îl rupă, să îl rupă (USL - n.red.). Eu nu vreau”, a spus Ponta, întrebat despre afirmaţiile lui Antonescu, potrivit Mediafax.

Întrebat despre faptul că Antonescu a vorbit despre posibilitatea ruperii USL în condiţiile în care atacurile continuă, Ponta a spus: „Foarte bine, să nu mai facă declaraţii, nici în interior şi nici afară, să nu mai facă declaraţii neadevărate. Eu nu am nicio problemă. Eu nu am făcut decât să vă lămuresc asupra unor neadevăruri spuse de domnia sa”.

Declarațiile vin după ce Crin Antonescu și Victor Ponta s-au acuzat reciproc de minciună în ceea ce privește modificarea Codului Penal, legea amnistiei și candidatura pe liste comune la alegerile europarlamentare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri