Cazanciuc, PSD: Opoziția confiscă protestele. Nu este locul politicienilor în Piața Victoriei

Data publicării:
robert cazanciuc

Politicieni ca Dacian Cioloș și Victor Orban vor să devină populari în Piața Victoriei, deși locul politicienilor este în Parlament, spune senatorul PSD Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției.

Prezența lui Dacian Cioloș și a altor politicieni aseară, la manifestație, arată ca un turnesol adevărata față a confiscării de către partidele politice a unor manifestări civice. Sunt unii oameni care au unele credințe, altele decât avem noi poate, și-au ales să manifeste în spațiul public un drept fundamental. Din păcate, cineva a venit pe această bună credință și încearcă să o confiște cu orice preț”, a spus Cazanciuc.

Dacian Cioloș vrea un partid politic în Piața Victoriei, Ludovic Orban încearcă să fie popular în Piața Victoriei. Nu cred că acolo este locul acestor politicieni, ci mai degrabă în Parlament, unde au oameni care pot să exprime opinii politice. Manifestarea civică e un lucru, manifestarea politică e alt lucru, mai ales când nu e asumată”, a adăugat fostul ministru al Justiției.

În mod cert această confiscare nu face bine manifestării civice în spațiul public. Am văzut zilele trecute, în perioadele anterioare, când oamenii din piață au înlăturat politicieni spunând că e o confiscare a manifestării civice, nu au înțeles cei care au fost ieri în Piața Victoriei, că acest lucru nu poate fi confiscat. Au alte instrumente politicienii să arate că nu sunt de acord, pot să fie parte unei dezbateri parlamentare”, a mai spus Cazanciuc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri