Protest în Piaţa Victoriei faţă de modul în care se judecă dosarul accidentului din 2 Mai. „Justiţia nu este de partea noastră”

Data actualizării: Data publicării:
Protest fata de decizia in dosarul 2 mai in Pta Victoriei
Protestatarii cer dreptate pentru victimele accidentului de la 2 Mai. Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Aproximativ 200 de persoane au participat sâmbătă seară la o manifestaţie în Piaţa Victoriei, unde au protestat faţă de modul în care se judecă dosarul accidentului de la 2 Mai. Îmbrăcați în alb, protestatarii au afişat pancarte pe care au scris „Corupţia ucide” și au aprins lumini pentru Sebi, unul dintre tinerii uciși în tragedia de la 2 Mai.

„Cel mai iubit dintre pământeni este acum înger. Îţi vom face dreptate”, „Corupţia ucide” şi „Greşeala se plăteşte” sunt doar câteva dintre mesajele scrise pe pancarte de cei aproximativ 200 de manifestanţi din Piaţa Victoriei din Capitală, relatează News.ro.

Evenimentul a început la 19:00 şi a fost organizat de asociaţia „Tânărul de azi, schimbarea de mâine”, ca protest faţă de modul în care este judecat procesul lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a provocat accidentul.

„Statul român ne-a mai demonstrat încă o dată cât de multe minusuri există şi de ce noi trebuie să ne spunem cuvântul! Pe 4 aprilie, s-a declarat «prima victorie» pentru Vlad Pascu, ceea ce ne demonstrează ce primează în stat şi cât de interpretabile sunt legile. (...) Justiţia nu este de partea noastră, ci pledează pentru apărarea vinovatului. Justiţia nu a luat fiecare aspect important în considerare, ci a ales să pună întrebări ce nu îşi au locul într-o sală de judecată. În urma accidentului ce a soldat cu victime, judecătoarea se întreabă dacă una dintre victime este în sală. Noi, dar şi cei pentru a căror dreptate luptăm, nu merită asta”, este mesajul transmis de organizatori.

Ei susţin că statul trebuie să ofere cetăţenilor săi siguranţă pe străzi.

„Cum aceasta nu există, facem apel la toţi cetăţenii să fie alături de noi pentru a ne spune cuvântul şi pentru a le face dreptate lui Sebi şi Robertei”, afirmă organizatorii protestului.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive, iar la termenul din 14 martie a fost admisă solicitarea lui Vlad Pascu de judecare în procedură simplificată, prin care pedeapsa este redusă cu o treime.

La termenul din 4 aprilie, Judecătoria Mangalia a respins cererea de schimbare a încadrării juridice în omor calificat.

De asemenea, părinţii victimelor acuză comportamentul judecătoarei din dosar, Ioana Ancuţa Popoviciu. Ei au declarat jurnaliştilor că atunci când ea a intrat în sală ar fi mestecat gumă. Ulterior, judecătoarea a cerut buletinul tânărului mort în accidentul rutier, despre care nu ştia că a decedat.

De altfel, Inspecţia Judiciară s-a sesizat în cazul judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri