Ciolacu spune că impozitarea cu 1% a cifrei de afaceri nu afectează marile companii. „Tot ce înseamnă investiție se dă la o parte”

Data actualizării: Data publicării:
Premierul Marcel Ciolacu.
Premierul Marcel Ciolacu. Foto: Profimedia

Premierul Marcel Ciolacu a spus, marţi, că măsura asumată de Guvern privind plata unui impozit minim de 1% pe cifra de afaceri pentru companiile cu o cifră de afaceri de peste 50 de milioane de euro nu va afecta marile firme care au investit în economia românească, având în vedere că „tot ce înseamnă investiţie se dă la o parte, nu intră în această regulă”.

El a răspuns astfel întrebat fiind cum ajută Guvernul companiile din industria auto românească, pornind de la o afirmaţie a sa în acest sens făcută la fabrica Ford Otosan din Craiova şi dacă impozitul de 1% care urmează să se aplice pentru firmele cu cifră de afaceri mai mare de 50 de milioane de euro afectează aceste companii.

„Nu, nu afectează. Nu afectează companiile de nivelul Ford Otosan. Sunt investiţii... am detaliat de fiecare dată, tot ce înseamnă investiţie se dă la o parte. Tot ce au investit, şi normal că nu-i afectează, fiindcă, cei de la Craiova sunt una dintre marile companii care au investit foarte mult. Acea sumă nu intră în această regulă, nu-i afectează absolut deloc”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres. 

Şeful Executivului s-a întâlnit marţi cu reprezentanţii conducerii Ford Otosan şi a vizitat fabrica din Craiova, în contextul lansării noilor modele Ford Transit Courier şi Ford Tourneo Courier.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri