Cioloș prezintă starea economiei în Parlament

Data publicării:
Dacian Ciolos_discurs Parlament_17.11_inquamphotos_foto 12

Premierul Dacian Cioloş va merge în Parlament după amiază pentru a prezenta camerelor reunite starea economiei, așa cum i-a cerut liderul PSD Liviu Dragnea și va folosi prilejul pentru a atrage atenţia asupra iniţiativelor parlamentare care pun presiune pe buget.

Dacian Ciolos_discurs Parlament_17.11_inquamphotos_foto 12

FOTO: Inquam Photos

Ședința, care nu presupune luarea unor decizii sau exprimarea votului, este programată de la ora 14.30. după care șeful Executivului va pleca la New York, la sesiunea Adunării Generale a ONU. Cioloş va avea la dispoziţie 30 de minute pentru a face o prezentare la început, urmând intervenţiile din partea grupurilor parlamentare, iar la final, primul ministru va putea să răspundă întrebărilor.

La momentul la care PSD a anunțat că așteaptă din partea premierului un raport detaliat despre starea economiei, Liviu Iolu a spus că este foarte bună inițiativa liderului social-democrat Liviu Dragnea, de a-l invita pe prim-ministru în plenul reunit al Parlamentului.

„Va da posibilitatea premierului Dacian Cioloş să meargă în Parlament şi să arate că datele economice din acest an sunt foarte bune. E vorba de o creştere economică de 6% în trimestrul doi, sunt încasări peste program, dar detaliile le va spune premierul Dacian Cioloş în Parlament”, a arătat Iolu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai spus că prezenţa premierului în Parlament va fi şi o ocazie pentru a atrage atenţia asupra iniţiativelor parlamentarilor care pun presiune pe bugetși, mai cu seamă, pe deficitul bugetar.

Pe ordinea de zi a ultimei sesiuni parlamentare figurează 11 inițiative legislative ale parlamentarilor de la toate partidele în care se stabilesc măriri de pensii (prin creșterea cu 45% a punctului de pensie), precum și pensii speciale pentru mai multe categorii de salariați – de la asistenții parlamentarilor și personalul Autorității Electorale Permanente, la ambulanțieri și instructori de zbor pe elicoptere sau profesori cu vechime mai mare de 30 de ani.

Pe de altă parte, primul ministru a atras atenția în mai multe rânduri că va ataca la CCR fiecare lege votată de Parlament care scoate din țintele bugetare stabilite tot de Parlament deficitul bugetar, care prevede măriri de venituri acordate diferitelor categorii salariale fără menționarea surselor de finanțare.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut premierului să prezinte de urgență starea economiei în detaliu, declarându-se îngrijorat de posibilitatea ca starea economiei să se fi deteriorat, de vreme ce membri ai Guvernului au vorbit despre măriri preconizate de taxe și impozite. De asemenea, Dragnea a mai scris că PSD se opune intențiilor pe care membri ai Guvernului le-au prezentat ca intenții ale Executivului de a mări impozite și de a scădea nivelul unor indemnizații.





Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri