Video Ciucă, cu gândul la Ministerul Dezvoltării: Mi-a rămas undeva acolo, într-un sertăraș. Ei, nu mă duc

Data actualizării: Data publicării:
nicolae ciuca
Ciucă, cu gândul la Ministerul Dezvoltării: Mi-a rămas undeva acolo, într-un sertăraș. Ei, nu mă duc. FOTO: Captură Digi24

Premierul Nicolae Ciucă a respins zvonurile potrivit cărora ar urma să preia Ministerul Dezvoltării și a glumit că a menționat involuntar de două ori acest minister, după ce a primit o întrebare în acest sens, iar chestiunea i-a rămas "într-un sertăraș."

 

"Cred că am menţionat de două ori Ministerul Dezvoltării, uitându-mă la Sebastian Burduja. A fost o chestiune care s-a produs absolut involuntar, pentru că înainte să intru aci un coleg de la presă m-a întrebat dacă mă duc la Ministerul Dezvoltării. Mi-a rămas undeva acolo, într-un sertăraş. Ei, nu mă duc. În felul ăsta cred că am şi şters chestiunea din memorie", a spus râzând premierul Ciucă.  

Surse din coaliția de guvernare au declarat pentru Digi24.ro că Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu i-au propus lui Kelemen Hunor un post de vicepremier și două ministere: Fonduri Europene și Mediu. Oferta făcută de cei doi lideri PSD și PNL pentru UDMR a venit după ce social democrații au insistat să păstreze ministerul Transporturilor, iar PNL a cerut de la UDMR ministerul Dezvoltării pentru Nicolae Ciucă.

La discuțiile de joi, Kelemen Hunor le-ar fi transmis partenerilor de guvernare că "fără Dezvoltare nu putem continua". UDMR consideră că ministrul Cseke Attila este unul dintre cei mai competenți miniștri din guvern și nu are ce să i se reproșeze. Însă, potrivit informațiilor Digi24.ro, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu i-au spus lui Kelemen Hunor că "așa e în politică".

Negocierile pentru formarea Guvernului nu sunt blocate, UDMR nu a plecat de la masa discuţiilor, iar PNL nu-şi doreşte în momentul de faţă nici un portofoliu al altui partener de guvernare, a declarat vineri, la RFI, purtătorul de cuvânt al formaţiunii liberale, Ionuţ Stroe. În opinia sa, "cel mai important lucru în momentul de faţă este ca toate cele trei partide să aibă un mandat flexibil şi să nu ţină de funcţii sau nume în acest demers". "Noi ne dorim continuitate, noi ne dorim un Guvern care să cuprindă UDMR, evident", a mai spus liberalul, precizând că îi aşteaptă în continuare la discuţii. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri