Exclusiv Crin Antonescu, despre Șoșoacă și Simion: Îi fac un serviciu lui Putin. Nu mă îngrijorează, mă indispun

Data publicării:
crin antonescu la digi24
Crin Antonescu spune că Ucraina a devenit țapul ispășitor al unor personaje precum Simion și Șoșoacă, lucru care îi convine lui Putin. Foto: Captură video

Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a vorbit, la Digi24, despre riscul extremismului și cum acțiunile unor personaje precum Simion sau Șoșoacă fac jocul Kremlinului. „E foarte clar că astfel de lucruri convin administrație Putin”, spune Crin Antonescu.

 

Fostul lider al PNL spune că nu este îngrijorat în legătură cu creșterea în sondaje a unor partide extremist, dar că amploarea pe care a luat-o discursul așa-zis suveranist îl „indispune”.

 

„Pe mine nu mă îngrijorează ce se întâmplă din acest punct de vedere în România. Sunt atâtea alte lucruri care mă îngrijorează care se întâmplă pe glob, lucruri cu adevărat grave. Ce se întâmplă în România din acest unghi, mai degrabă mă indispune. Dacă este de înțeles faptul că o anumită tensiune socială se poate exprima politic undeva mai spre zona extremei, ce mă indispune este calitatea prestației celor ce revendică acest loc pe scena politică românească. Și mă mai indispune amploarea pe care a luat-o discursul așa zis suveranist în condițiile în care nouă nu ne e clar și nici cei care deschid discuția nu se exprimă clar, dacă am intrat cu adevărat și ne-am integrat în UE, dacă vrem să continuăm pe acest drum, și dacă nu ce alternativă avem. E o discuție plină de frustrări, cu foarte multe informații aproximative și care nu face bine. Cred că ceea ce contează este ce se discută în societatea românească pentru că asta modelează nu doar opțiuni, ci și mentalități și cred că nu stăm foarte bine. O decizie administrativă cum ar fi scoaterea în afara legii a unui partid e o chestiune care nu cred că rezolvă fondul”, spune Antonescu.

Întrebat dacă Șoșoacă și Simion sunt oamenii rușilor, Crin Antonescu a explicat că deși nu există „elemente” care să indice „o legătură directă”, acțiunile lor folosesc Kremlinului.

„Nu pot face asemenea afirmații, dar ceea ce e o banalitate este că ceea ce vorbesc ei în plan politic, acțiunile care le manifestă, le vin foarte bine celor de la Kremlin. Nu am elemente să indic o legătură directă, dar e foarte clar că astfel de lucruri convin administrație Putin și nu se întâmplă doar în România”, a declarat acesta.

Antonescu spune că Ucraina a devenit țapul ispășitor al unor astfel de personaje, lucru care îi convine lui Putin.

„Dincolo inconveniente concrete, și care trebuie să găsească rezolvări, nemulțumiri ale unor categorii de fermieri, transportatori, privitoare la concurență neloială a unor produse ucrainene, dincolo de asta noi asistăm de câteva luni la o avalanșă a unor discursuri nu doar din partea domnului Simion sau doamna Șoșoacă care încearcă să orienteze nemulțumirea către un țap ispășitor care au devenit Ucraina sau ucraineneii. Ori, asta convine politicii domnului Putin, politicii Moscovei în această zonă, și că vor, că nu vor, aceștia îi fac un serviciu domnului Putin. Mi se pare îngrijorător ce spun nu numai domnul Simion sau doamna Șoșoacă, ci mai ales ce lideri de opinie, jurnaliști cu cariere responsabile și lungi alimentează asta în România. Evident, e libertatea fiecăruia să spună ce vrea, dar vorba apostolului: nu tot ce e îngăduit e și de folos”, a mai declarat fostul președintel al PNL.

Întrebat dacă președintele și coaliția au acționat corect în această perioadă, Crin Antonescu a spus: „Eu cred că atât președintele Klaus Iohannis cât și coaliția au procedat corect și constant. Poate că un efort de comunicare mai amplu nu ar fi stricat. Dar, busola a fost ținută corect și de președinte, și de Guvern, și de partidele coaliției guvernamentale”.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri