D. Cioloş: Sorin Moisă nu are nevoie să fie "omul" cuiva. Atacurile unor lideri PSD arată teama lor

Data publicării:
dacian ciolos gov ro

Fostul premier Dacian Cioloș a afirmat, duminică seara, că liderii PSD, prin comentariile pe care le-au făcut, nu au înțeles nimic din demisia europarlamentarului Sorin Moisă.

"Din păcate, comentariile liderilor PSD demonstrează că aceștia nu au înțeles nimic din demisia lui Sorin Moisă. Sau, dacă au înțeles, preferă să nu își asume ceva, pentru că nu e așa, ca să supraviețuiască în partid, una spun și alta gândesc", a scris Cioloș pe Facebook.

Dacian Cioloș a mai menționat că Moisă a candidat la alegerile europarlamentare pentru că acesta a crezut în valorile social-democrate.

"Am lucrat cu Sorin mulți ani, și la București și la Bruxelles. Când a candidat la europarlamentare pentru PSD, am înțeles că face asta pentru că el crede în valorile social-democrate. A făcut-o după ce avea deja o carieră profesională recunoscută, fără să aibă nevoie să fie 'omul' cuiva, așa cum insistă unii dintre foștii lui colegi de partid, obișnuiți probabil cu funcțiile primite pe bază de jurământ de obediență șefului. Atacul furibund al unor lideri PSD împotriva unui gest de bun simț făcut de un om care crede în valori și în principii politice arată, de fapt, teama acestora de oameni cinstiți, curați, profesioniști, care nu pot fi atacați altfel decât cu invective", a mai scris fostul premier pe pagina de socializare.

Europarlamentarul Sorin Moisă a anunțat, sâmbătă, că a decis să își prezinte demisia din PSD, precizând că urmează să demisioneze și din grupul S&D și să se alăture, ca independent, grupului PPE.

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Paşcu a spus că demisia din partid a lui Sorin Moisă era, cumva, inevitabilă, pentru că apropierea acestuia de Dacian Cioloş a fost mai mare decât cea pe care a arătat-o pentru partidul pe listele căruia a ajuns europarlamentar.

La rândul ei, europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă s-a întrebat retoric de ce atunci când a fost ales pe listele PSD ca să reprezinte România în Parlamentul European Sorin Moisă "nu s-a izbit de aceleaşi nemulţumiri pe care le invocă acum".

Şi ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a comentat şi ea demisia lui Sorin Moisă, calificându-l pe europarlamentar drept un ”securist mititel” şi cerându-i să ”prindă viteză”.

Într-un alt comentariu, ministrul Muncii a mai spus că a auzit prima oară de Moisă atunci când ”sistemul” îl dădea drept variantă de premier.

”Eu am auzit prima oară de el atunci când sistemul îl dădea varianta de premier şi am răspuns unui post tv că nu are cum pentru că nu e nici măcar membru de partid. Asta pentru că, repet, eu nu auzisem de el. Acum înţeleg că scrie că a fost sfătuit să refuze funcţia de premier. Dacă propunerea de premier o făcea Coldea sau Cioloş, probabil îşi permitea luxul să o refuze, dar din PSD nu i-a făcut nimeni o asemenea ofertă. De ce? Pentru PSD el nu există! Simplu! Doar pentru Victor Ponta, singurul care a văzut "meritele" sale, după cum însuşi Moisa sau Moise sau cum l-o chema afirmă. Dar nu înţeleg de ce pleacă la PPE şi nu face grup partiduleţului lui Ponta? Un grup politic al Securităţii nu aveţi în Parlamentul European?”, a mai scris Vasilescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri