Daniel Constantin, despre C.P. Tăriceanu: Şi eu aş fi putut să-l suspend din ALDE

Data actualizării: Data publicării:
daniel constantin_ALDE_SEDINTA_11_INQUAM_PHOTOS_George_Calin
FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a declarat că omologul său de la şefia partidului, Călin Popescu Tăriceanu, are "o relaţie patologică cu minciuna" şi că este un om care ”produce abuzuri”, susţinând că şi el îl putea suspenda pe Tăriceanu din ALDE din cauza dosarului penal pe care acesta îl are. Constantin spune că acum se aşteaptă să fie exclus din ALDE, într-un interviu News.ro.

daniel constantin_ALDE_SEDINTA_11_INQUAM_PHOTOS_George_Calin
FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Întrebat dacă speră să rezolve ceva în urma contestării la Tribunal a deciziei partidului de retragere a sprijinului său politic, Daniel Constantin a spus că, indiferent de decizia instanţei, Călin Popescu Tăriceanu va avea de suferit la capitolul imagine.

”Sunt două chestiuni: dacă vom avea câştig de cauză, atunci e foarte clar, va rămâne în istorie că domnul Tăriceanu produce abuzuri. Asta e foarte clar. Dacă nu vom câştiga, va rămâne doar o imagine pe care eu o am foarte clară: domnul Tăriceanu are o relaţie patologică cu minciuna şi asta este ideea cu care voi merge mai departe”, a declarat Daniel Constantin în interviul pentru News.ro.

De asemenea, Constantin a mai spus că şi el putea să îl suspende pe Tăriceanu din ALDE, dar nu a făcut acest lucru ”din bună-credinţă”.

”Puteam şi eu, pe cale de consecinţă, să convoc partea noastră din Partidul Conservator, şi să-l suspendăm pe domnul Tăriceanu pentru că aşa spune statutul: o persoană care este trimisă în judecată poate fi suspendată din ALDE pe durata procesului respectiv. N-am făcut lucrul acesta, am mers pe buna credinţă. Nu ştiu cum ar fi reacţionat domnul Dragnea dacă mergeam cu o decizie în acest sens”, a mai spus Daniel Constantin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri