Daniel Constantin nu va fi exclus din ALDE, sugerează Tăriceanu

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu zambeste adolescentin - digi24

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Daniel Constantin nu va fi exclus din ALDE la congresul partidului din 21 aprilie. Precizarea vine după ce membrii ALDE au votat pentru retragerea sprijinului politic pentru co-președintele formațiunii, ceea ce înseamnă că Daniel Constantin va pierde funcțiile de ministru al Mediului și de vicepremier. 

 De asemenea, până la congres Daniel Constantin va rămâne co-președinte al formațiunii politice. 

„Congresul va decide asupra viitoarei structuri de conducere a ALDE. Congresul nu face decât să aleagă decât viitoarea conducere, nu stă să se ocupe de excluderi de membri”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, când a fost întrebat dacă Daniel Constantin va fi exclus din ALDE. 

Liderii ALDE au decis, duminică, să îi retragă sprijinul politic lui Daniel Constantin, co-președintele formațiunii. În consecință, acesta va rămâne fără funcția de vicepremier și ministru al Mediului. De altfel, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că o va propune pe Grațiela Gavrilescu pentru funcțiile de ministru al Mediului și vicepremier.

Conflictul din interiorul ALDE a luat amploare în urmă cu o săptămână. Daniel Constantin l-a acuzat pe Călin Popescu Tăriceanu că a convocat congresul formaţiunii într-o şedinţă în care şi-a chemat doar apropiaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri