De ce vrea Şerban Nicolae să candideze la prezidenţiale. Liviu Avram: E soluţia disperării

Data actualizării: Data publicării:
171128_SERBAN_NICOLAE_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Intenţia senatorului PSD Şerban Nicolae de a candida la alegerile prezidenţiale reprezintă soluţia disperării, PSD nefiind capabil să genereze în acest moment un alt tip de lider cu alt tip de discurs, a declarat la Digi24 Liviu Avram, jurnalist Adevărul.

De altfel, Potrivit acestuia, Şerban Nicolae practică acelaşi tip de discurs care nu poate cumula mai mult de două milioane de voturi, fapt demonstrat de campania electorală recent încheiată şi de rezultatele obţinute de social-democraţi.

"Intenţia lui Şerban Nicolae e soluţia disperării. PSD nu are altă soluţie, câtă vreme Liviu Dragnea a înlăturat toate persoanele care aveau cât de cât o şcoală terminată la timp şi aveau o atitudine moderată, nu neapărat pro europeană, dar nu vădit anti-europeană, partidul putea cumula voturi din mai multe categorii sociale şi politice.

Tipul de discurs pe care îl practică Şerban Nicolae a fost chintesenţa campaniei electorale care tocmai s-a încheiat şi rezultatul l-am vazut: PSD a strâns circa două milioane de voturi.

Cifra e confirmată şi de atitudinea faţă de referendum, cam un milion s-au dus la europarlamentare, dar nu au votat la referendum şi cam un milion au votat „nu” la referendum. În cifre mari formează nuca dură a electoratului PSD, care a rezonat cu campania practicată de Liviu Dragnea cât era liber si care e practicat şi de Şerban Nicolae.

Este o politică cu acelaşi tip de discurs care nu poate cumula mai mult de două milioane de voturi.

Nu am sentimentul că avem nu nou PSD cât de puţin. Viorica Dăncilă e parte a moştenirii Dragnea. Dragnea, cât a stat la putere a plantat nişte ouă care încep să scoată mormoloci, în economie, în justiţie, în guvern.

Dăncilă e unul din aceşti mormoloci care, dacă nu sunt opriţi la timp, ajung broaşte, balauri.

Şerban Nicolae nu încearcă să o contracareze pe Viorica Dăncilă să îi ia faţa, ea a şi spus că nu candidează la preşedinţie.

PSD, un alt tip de lider nu pare capabil să genereze în acest moment, ci doar din aceste specimene, din această tipologie”, a afirmat Liviu Avram.

Senatorul PSD Șerban Nicolae și-a anunțat, în ședința Comitetului Executiv de joi, dorința de a candida la alegerile prezidențiale, au declarat surse din partid pentru Mediafax

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri