Deputat PSD, atac la Dragnea din cauza „executării” lui Șerban Nicolae

Data actualizării: Data publicării:
161216_PSD_LIVIU_DRAGNEA_cu ochelari - 08_INQUAM_Octav_Ganea_
Foto: Inquam/ Octav Ganea

Liviu Pleșoianu, deputat PSD de București, promovat tot mai des pe pagina în limba română a agenției Sputnik, principalul instrument de propagandă a Kremlinului, a catalogat decizia conducerii PSD de sancționare a senatorului Șerban Nicolae drept o „executare” și o hotărâre „halucinantă”. Critici la adresa lui Liviu Dragnea au curs, după ședința Comitetului Executiv al PSD, din partea mai multor politicieni și jurnaliști vorbitori frecvent despre abuzurile Justiției.

161216_PSD_LIVIU_DRAGNEA_cu ochelari - 08_INQUAM_Octav_Ganea_
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Conducerea extinsă a PSD a decis, miercuri, la propunerea președintelui PSD, Liviu Dragnea, sancționarea senatorului Șerban Nicolae cu pierderea funcțiilor de șef al Comisiei juridice, respectiv lider al grupului PSD. Totodată, Comitetul Executiv al PSD a hotărât înlocuirea lui Nicolae cu Robert Cazanciuc la șefia Comisiei juridice, fapt care a stârnit critici și discuții aprinse în studiourile televiziunilor conduse de Sebastian Ghiță și familia Voiculescu.

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a reacționat, pe pagina sa de Facebook, arătându-și „consternarea cu privire la executarea lui Șerban Nicolae” și subliniind că face acest lucru „public, iar nu «în baie», unde înțeleg de la șeful PSD că e spațiul în care ai voie să vorbești liber”. „Schimbarea lui Șerban Nicolae (unul dintre foarte puținii care au luat poziție vreme de mai bine de un deceniu față de abuzurile noii Securități) cu domnul Cazanciuc, a cărui prodigioasă activitate ca ministru al Justiției o cunoaștem foarte bine mulți dintre noi, e ceva realmente halucinant!... Cam prea multe lucruri halucinante în ultima vreme”, scrie Pleșoianu. Deputatul PSD amintește și o declarație a lui Robert Cazanciuc din 21 octombrie 2015, în sprijinul criticilor sale: „Dacă voi fi în continuare ministrul Justiţiei şi dacă (doamna Kovesi) îşi va exprima acordul pentru a-și continua mandatul, cu siguranţă o voi face, pentru că rezultatele arată foarte clar că a știut să conducă această instituţie spre performanţe, dincolo de discuţiile din spaţiul public cu referire la anumite cauze, poate uneori insuficient explicate sau înţelese”.

Digi24.ro a arătat, în textul Profil de deputat PSD. De la „Casa NATO” la Sputnik, cum principalul instrument de propagandă a Kremlinului preia tot mai des ideile deputatului PSD Liviu Pleșoianu, împotriva procurorilor care fac „zob” dosare, împotriva protestatarilor și a ministrului Justiției, Tudorel Toader, care nu i-a revocat din funcții pe Augustin Lazăr și Laura Codruța Kovesi.

Critici față de numirea lui Robert Cazanciuc a lansat, în studioul unei televiziuni, în timp ce pe ecrane apărea scris „Omul sistemului, numit în locul omului antisistem” și „S-a predat PSD?”, și secretarul general adjunct al PSD Codrin Ștefănescu: „Am suspiciuni mari legate de Cazanciuc. Are o dragoste nețărmurită față de statul de drepți. Însă, Cazanciuc nu poate să facă nimic de capul lui. În momentul de față, reintroducem regula: nimic nu se mai face fără să ajungă mai înainte pe la partid”.

Împotriva lui Liviu Dragnea și a deciziei de înlocuire a lui Șerban Nicolae cu Robert Cazanciuc s-a pronunțat, în studioul unei alte televiziuni, și secretarul executiv al Partidului Mișcarea Populară, Gelu Vișan. Potrivit acestuia, Dragnea ar fi „un cățeluș al lui Kovesi” și ar „tremura de frica DNA”, motiv pentru care ar „da partidul” procurorilor anticorupție.

Anterior, șeful PSD a fost condamnat pentru decizia de sancționare a lui Șerban Nicolae și de ex-senatorul PNL Sorin Roșca Stănescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri