„Desant” românesc la Viena. Europarlamentarii români încearcă să discute cu Cancelarul Austriei

Marco Badea Data actualizării: Data publicării:
cancelarul austriei karl nehammer face declaratii si gesticuleaza
Cancelarul Austriei, Karl Nehammer. Foto: Profimedia Images

Europarlamentarii PNL și PSD s-au deplasat, miercuri, la Viena, într-o ultimă încercare de a pune presiune pe oficialii austrieci care se opun aderării României la Spațiul Schengen. Primvicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat pentru Digi24.ro, că, împreună cu Siegfried Mureșan și Manfred Weber, președintele PPE, vor încerca să obțină o discuție cu Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, miercuri seara, când are loc o reuniune a popularilor europeni la Viena. 

Nehammer va participa la reuniunea PPE și trebuie să susțină un discurs la întâlnirea cu șefii de delegații ai popularilor europeni, și va avea o întâlnire și cu Manfred Weber și cu europarlamentarii români. 

Și Alina Gorghiu a fost la Viena, unde s-a întâlnit cu președinta Senatului austriac pentru a face lobby pentru un vot favorabil al Austriei pentru România în Consiliul JAI. 

„A pasat elegant răspunderea la Guvern. A spus că va transmite decidenților argumentele mele în favoarea României”, a declarat Alina Gorghiu. 

Eurodeputata S&D, Maria Grapini, a declarat pentru digi24.ro că și Grupul politic S&D este la Viena. „Toate ședințele de comisie și de grup ni le-am mutat aici la Viena pentru a mai putea face pe ultima sută de metri și lobby pentru problema noastră (aderarea la Schengen)”, a explicat Grapini. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri