Evaluare procurori | Dragnea, în dezacord cu ministrul justiției: Nu-mi asum concluziile, sunt dezamăgit

Data actualizării: Data publicării:
dragnea suparat

Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat nemulțumit de concluziile evaluării ministrului Justiției, Tudorel Toader, cu privire la activitatea Laurei Codruța Kovesi și a lui Augustin Lazăr.  

 

Întrebat dacă își asumă concluziile raportului de evaluare prezentat miercuri de ministrul Justiției, Tudorel Toader, Dragnea a răspuns: „Nu”.

Eu am spus de multe ori, în toate aparițiile mele publice, că voi susține decizia ministrului, într-un fel sau altul, dacă va fi argumentată. Din păcate, nu am ce să susțin. Mă așteptam la o argumentație în care să ne spună tuturor de ce trebuie să fie menținuți în funcție șefii Parchetelor, ceea ce era o opțiune, ori o argumentație pentru a fi revocați. În schimb, am văzut o argumentație pentru a fi revocați cu o concluzie de a fi păstrați. Am o oarecare dezamăgire”, a explicat Dragnea, în fața sediului PSD din Kiseleff.

Potrivit șefului PSD, faptul că Laura Codruța Kovesi și Augustin Lazăr rămân deocamdată în funcție ar conta mai puțin, pentru el, decât faptul că Tudorel Toader nu și-a bazat concluziile de miercuri pe un „raport justificat”. „Am o nemulțumire. Mă interesează prea puțin dacă rămân cei doi procurori în funcție, dar nu mi s-a părut un raport justificat. Îmi este foarte greu să explic asta. Ieri, am fost, sincer, foarte dezamăgit. Din acest motiv, nu am vrut să ies până astăzi. (...) O fi avut întâlniri, nu o fi avut, nu știu”, a mai spus Dragnea.

Întrebat dacă Tudorel Toader ar trebui să-și dea demisia de la șefia Ministerului Justiției, șeful social-democraților a răspuns, zâmbind ironic: „Nu, îi doresc foarte mult succes la Justiție”.

Este o decizie a premierului. O să vedem în continuare. Până la urmă, cele mai importante obiective pe care trebuie să le aibă MJ le reprezintă legile din Justiție. Așteptăm să vedem cu ce pachet vine pentru că, de fapt, dincolo de persoane, supărări sau nesupărări, foarte important este să vedem dacă și cum trebuie modificată legislația, astfel încât, în perioada următoare, să fie din ce în ce mai puține discuții”, a mai spus Dragnea referindu-se la posibilitatea ca Tudorel Toader să fie înlocuit de la șefia Ministerului Justiției. 

Acum patru zile, Dragnea declara, la un post de televiziune, că îl sprijină pe ministrul Justiției indiferent de ce decizie va lua acesta cu privire la activitatea Laurei Codruța Kovesi în fruntea DNA și a procurorului-general, Augustin Lazăr.

„Eu îl voi sprijini indiferent de ceea ce va transmite, doar cu o singură condiţie: dacă abordarea lui va fi cinstită şi bine argumentată, indiferent ce propunere sau ce evaluare va prezenta publicului (...) Din partea mea va avea susţinere şi din partea PSD. Aştept să văd cu ce evaluare iese. Nici nu am vrut să îi dau idei, cine ştie, să zică cineva că îi sugerez”, declara Dragnea, duminică seara.

În schimb, premierul Sorin Grindeanu s-a declarat de acord cu ministrul său, care spunea miercuri că nu le ia funcţiile celor doi, chiar dacă analiza făcută de el arată că şi-au depăşit atribuţiile când au anchetat Guvernul pentru controversata ordonanţă 13. „Am acordat și acord ministrului Justiției credit total. Faptul că dânsul a prezentat, ieri, o evaluare, pe care dânsul și Ministerul Justiției au făcut-o, e un lucru care se înscrie în prerogativele pe care ministrul Justiției le are din acest punct de vedere. Am urmărit foarte atent, am avut o discuție înainte de prezentarea publică cu domnul ministru. Am înțeles foarte bine argumentele pe care dânsul le-a prezentat, sunt de acord cu ele”, a spus, joi, premierul Sorin Grindeanu.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri