Video Florin Cîțu, despre refacerea protocolului cu PSD: Dacă nu luăm Finanțele, Transporturile și SGG, PNL pierde

Data publicării:
Liberalul Florin Citu vorbeste la emisiunea In fata ta la Digi24 pe 20 mai 2023.
Florin Cîțu nu susține renegocierea protocolului cu PSD. Foto: captură video

Fostul preşedinte al PNL, Florin Cîţu, a declarat la Digi24 că o renegociere a portofoliilor în care liberalii rămân fără Ministerul Finanțelor, Ministerul Transporturilor și Secretariatul General al Guvernului (SGG) ar însemna o pierdere pentru formațiuna condusă de Nicolae Ciucă.

Florin Cîțu a votat împotriva acordării unui mandat extins de negociere lui Nicolae Ciucă în negocierile cu PSD, ceea ce îi oferă posibilitatea acestuia să accepte refacerea protocolului inițial de colaborare.

"Cum le-am spus și colegilor. Ok, înțeleg că majoritatea susțineți în continuare să stăm lângă PSD. Eu nu susțin. Dar gândiți-vă la următorul lucru. Astăzi, cum e făcut protocolul, Partidul Naţional Liberal va avea peste o săptămână Ministerul Finanţelor, Ministerul Transporturilor, Secretariatul General al Guvernului. Trei poziţii importante în Guvern. Orice negociere care aduce mai puţin decât cele trei, înseamnă că PNL pierde", a spus Florin Cîțu.

"Dacă negociezi în numele Partidului Naţional Liberal, şi nu în nume propriu, nu ai cum să vii de la această negociere fără Ministerul Finanţelor, Ministerul Transporturilor şi SGG. Poate mai mult, poate aduci Dezvoltarea, foarte bine, sau Mediul, sau Agricultura. OK, am înțeles. Dar pentru Partidul Naţional Liberal, fără Finanţe, Ministerul Transporturilor şi SGG, de unde porneşti cu negocierea, orice alternativă, orice altă variantă înseamnă că a pierdut în această negociere şi nu s-a negociat pentru PNL. Și ajungem exact la discuţiile pe care le-am avut în 2020, când s-a făcut guvernul cu USR şi au fost foarte mulţi nemulţumiţi în partid că nici Transporturile şi nici Dezvoltarea nu erau la PNL", a mai spus Cîțu, adăugând că, în opinia sa, cea mai bună variantă ar fi ca protocolul inițial să nu fie schimbat deloc.

Întrebat dacă consideră că Nicolae Ciucă negociază pentru sine, nu pentru partid, Flrin Cîțu a răspuns:

"Vom vedea rezultatul. Dar nu asta este o temă importantă de discutat. (...) Pentru pardid este important ce face partidul și cum merge mai departe și cum va perfoma în guvernare. Dacă nu ai ce să arăți... PNRR era un proiect. Dacă nici măcar pe ăla nu l-ai implementat, nu ai ce să arăți la final", a spus Cîțu.

Negocierile între PNL și PSD sunt acum în impas. Sâmbătă, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că dorește suspendarea discuțiilor până la rezolvarea grevelor anunțate în Educație și Sanatate.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri